"En aanbidt Allah en kent Hem in niets een deelgenoot toe, en wees goed voor de ouders." (Soerat an-Nisaa': 36)
   
   
Wilders mag Groot-Brittannië niet in
geplaatst: 10 februari 2009

Groot-Brittannië weigert Geert Wilders (PVV) toe te laten. Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) heeft bij zijn Britse collega David Miliband geprotesteerd.

Wilders wilde in het Britse Hogerhuis zijn film Fitna vertonen, maar dat gaat niet door.

Dat de film niet vertoond wordt, is een beslissing van het Hogerhuis. Verhagen vindt het vooral betreurenswaardig dat een Nederlandse parlementariër niet naar een ander EU-land kan reizen.

Publieke orde
Wilders zou op uitnodiging van een Hogerhuislid de film Fitna komen vertonen. Volgens Buitenlandse Zaken hebben de Britten een beroep gedaan op de "openbare orde".

Verhagen heeft zijn ongenoegen ook overgebracht aan de Britse ambassadeur in Den Haag. Ook minister Hirsch Ballin van Justitie zal de kwestie nog aan de orde stellen bij zijn eigen collega.

Lafaards

Ook Wilders zelf is ontstemd. De Britse regering schrijft in een brief aan Wilders dat zijn standpunten over moslims en de islam, de harmonie in het land en daarmee de publieke veiligheid kunnen bedreigen.
Wilders noemt het ongelooflijk dat een van de oudste democratieën in Europa een collega-parlementslid de toegang weigert. Hij spreekt van een "ongelooflijk besluit door een stelletje lafaards".

NOS.nl
10 februari 2009 

 


Doorsturen

|


Print

|

1572 keer geprint
4372 keer gelezen

|

 
New York stopt met het spioneren van moslims
Anelka moslim geworden en op religieuze reis
Mishandelde moslima doet haar verhaal
Berberse conferentie in aantocht 18 t/m 21 april 2014
Aangevallen moslima geïnterviewd