Nieuws

 
   
Vasten versterkt werking chemotherapie
geplaatst: 14 februari 2012 16:18

Chemotherapie werkt beter door van tevoren twee dagen te vasten. Dat melden onderzoekers in de nieuwste editie van het tijdschrift Science Translational Medicine.

Zij ontdekten in hun onderzoek dat vasten alleen op zichzelf ook al kanker kon bestrijden. In combinatie met chemotherapie was het resultaat nog beter. De tot nu toe op muizen uitgevoerde testen bewezen dat twee dagen vasten voor de chemotherapie ervoor zorgde dat er veertig procent minder uitzaaiingen was dan bij muizen die een normaal dieet voorgeschoteld kregen.

Het vasten vertraagt volgens de onderzoekers de groei van tumorcellen en maakt de gezonde cellen minder vatbaar voor de nadelige effecten van de chemotherapie. Dit zorgt er weer voor dat bijwerkingen verminderen.

Als dit ook voor mensen blijkt te gelden, kan de arts dus een hogere dosis toedienen. Ook zouden patiënten na een chemotherapie niet direct moeten beginnen met volop te eten. Hierdoor wordt het toxische effect van de chemotherapie namelijk weer versterkt. Het kan dus zijn dat vasten ook voor mensen de effectiviteit van de chemotherapie ten goede komt. Of dit ook zo is zal echter nog moeten blijken.

http://www.nu.nl/gezondheid/2736287/vooraf-vasten-versterkt-effect-chemotherapie.html

Team al-Yaqeen
14 februari 2012

 


Doorsturen

|


Print

|

1837 keer geprint
5137 keer gelezen

|

Ander nieuws

Nieuws toesturen

Wilt u nieuws toesturen? Mail ons dan naar info@al-yaqeen.com