|
03:48
Den Haag | Fadjr
gebedstijdMiddel 13gebedstijd
Middel 7
03:48
Middel 6
05:17
Middel 5
13:50
Middel 2
18:07
Middel 4
22:07
Middel 3
23:36
Alle gebedstijden
De waarheid achter Shica (2)

Deze shici, cAbd ul-Hamid al-Moehaadjir, durft te beweren dat de stad Karbalaa’ (in Irak) beter is dan het Paradijs dat Allah heeft klaargemaakt voor zijn oprechte dienaren. Luister ook naar de wel zeer ongebruikelijke tafsier van de aangehaalde Koranvers. Voor alle duidelijkheid, de plaats van de Profeetschap van Moesaa ligt in Egypte bij de berg Sinaï!

[generate_audio_player src=”/content/audio/fragmenten/Shia2.mp3″]

Vertaling

Ik zeg het nogmaals: “Ik praat niet uit vanuit een politieke visie maar ik praat op basis van kennis van het Verborgene.

Let op! Ik zeg dat (de stad) Karbalaa’ een Paradijs is. Sterker nog, ik zeg volmondig: “Zij (Karbalaa’) is zelfs beter dan het Paradijs.”  Omdat de meest voorstaande onder de jongeren van het Paradijs daar ligt begraven. Daar ligt imam Hoessayn -vrede zij met hem-  Als ik de keuze zou krijgen tussen het mogen binnentreden van het Paradijs of het verblijven in Karbalaa’ dan kies ik voor het verblijf in Karbalaa’ boven het Paradijs. Want de berichtgevingen van de waarachtige imam, waarover ik reeds eerder met de jongeren heb gesproken tijdens een eerdere avond, vertellen ons over Moesaa’ toen hij naar Karbalaa’ kwam:

“Maar toen hij daar aankwam werd hij geroepen van de rechterzijde van de vallei, op deze gezegende plaats, bij een boom: ,,Waarlijk O Moesaa, Ik ben Allah, Heer der Werelden.” (Soerat al-Qasas: 30)

De imam Aboe cAbdillah as-Saadiq zegt over dit vers: “De rechterzijde van de vallei slaat op de Eufraat en deze gezegende plaats slaat op Karbalaa’ en de boom slaat op de boom van profeetschap. En dit slaat weer op Mohammed en zijn familie.”

En daar zei Allah tegen Moesaa: “Waarlijk O Moesaa, Ik ben Allah, Heer der Werelden.” De roep naar de wereld komt dus van oorsprong uit Karbalaa’.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter