|
16:53
Den Haag | cAsr
gebedstijdMiddel 13gebedstijd
Middel 7
05:32
Middel 6
07:27
Middel 5
13:42
Middel 2
16:53
Middel 4
19:43
Middel 3
21:30
Alle gebedstijden
Bewijs van maagdelijkheid

Vraag:

Ik ben een gynaecoloog en vrouwenarts. Wat is het Islamitisch oordeel over een man die naar mij toe komt met de vraag of ik de maagdelijkheid van zijn bruid kan controleren? En als ik ontdek dat ze geen maagd meer is, moet ik hem dit dan vertellen?

Antwoord:

Alle lof zij Allah.

Je moet deze persoon niets vertellen. Het is voor een man niet toegestaan om naar een arts te gaan om er zeker van te zijn dat zijn toekomstige bruid nog maagd is. Dit valt onder het hebben van valse vermoedens en het zoeken naar fouten van mensen. De Islam heeft dit verboden en hiervoor gewaarschuwd.

Ook moet worden benadrukt dat het ontbreken van het maagdenvlies geen bewijs is dat de vrouw in het verleden ontucht heeft begaan. Het maagdenvlies kan ook door andere zaken kapot zijn gegaan.

Als het niet toegestaan is voor de man om zoiets van de vrouw te vragen, dan is het voor de vrouw ook niet toegestaan om naar een arts te gaan zodat ze haar maagdelijkheid kan aantonen. Vooral omdat zij hierbij haar cAwrah (d.w.z. intieme lichaamsdelen) moet ontbloten zonder enige noodzaak. Een uitzondering hierop is als een vrouw bijvoorbeeld van ontucht wordt beschuldigd en zij haar onschuld wil aantonen, dan kan ze zich laten onderzoeken door een (vrouwelijke) arts om haar gelijk te bewijzen.

En Allah weet het het beste.

Gebaseerd op een fatwa van Islamqa.com