|
21:35
Den Haag | Maghrib
gebedstijdMiddel 13gebedstijd
Middel 7
04:14
Middel 6
06:03
Middel 5
13:56
Middel 2
18:00
Middel 4
21:35
Middel 3
23:24
Alle gebedstijden
Een man die vrouwen de Koran leert

Vraag:

Is het voor een man toegestaan om een groep vrouwen thuis de Koran te leren memoriseren, waarbij de echtgenoot van één van deze vrouwen met hem is en er zich een scherm bevindt tussen hen en deze vrouwen. Ik hoop dat u ons kan adviseren en het Islamitische bewijs kunt geven.

Antwoord:

Alle lof zij Allah.

Het is beter en veiliger voor deze zusters om een vrouw te zoeken die hun thuis of in de moskee de Koranmemorisatie kan onderwijzen. Dit is namelijk verder verwijderd van Fitnah (verleiding) en de wegen ernaar toe. Als dit niet mogelijk is en deze vrouwen kunnen de Koran memoriseren middels opnames of een computer en elkaar onderling overhoren, dan is dat beter dan het zitten met een man om (de Koran) te memoriseren.

Als echt de noodzaak bestaat dat deze man hen onderwijst omdat er geen vrouwelijke docente is of omdat hij zeer bedreven is in zijn vak, dan is er niets mis mee. Wel moeten de volgende richtlijnen in acht worden genomen:

1. Hij dient hen te onderwijzen van achter een scherm;

2. Geen van de vrouwen dient met zachte (d.w.z. verleidelijke) stem te spreken;

3. Zij dienen slechts het noodzakelijke met de docent te bespreken;

4. De docent dient te stoppen met lesgeven, zodra hij merkt dat zijn hart zich aangetrokken voelt tot één van hen, of dat hij van hun stemmen geniet;

5. De docent dient oud en getrouwd te zijn en bekend te staan om zijn deugdzaamheid en vroomheid.

En Allah weet het het beste.

Gebaseerd op een fatwa van Islamqa.com