Vrees Allah waar je ook bent

4858

Het vrezen van Allah is het verrichten van de verplichtingen en het vermijden van alle verboden. En dit is het advies van Allah voor de vroegere en de latere. Vermijd dat wat Allah verboden heeft verklaard en verricht dat wat verplicht is, ongeacht waar je bent.

Waar je ook bent, op elke plek, boven de aarde en onder de hemel, in het openbaar en in verborgenheid, in afwezigheid en in aanwezigheid.

Het niveau van jouw vrees voor Allah moet één zijn. Of je nou met mensen bent of je nou alleen bent. Omdat er mensen zijn die in de aanwezigheid van mensen, praktiserend en vroom zijn. Vervolgens als diegene alleen is, komt hij aan de verboden zaken.

En in een land kan men op een niveau zijn en als hij naar een ander land vertrekt, verandert hij van niveau. En dit wordt opgemerkt door mensen die reizen naar landen waar veel zondigheid en slechte zaken te vinden zijn. Je ziet dat als iemand reist naar zo’n land, dat hij vermindert in het nakomen van goede daden die hij in zijn eigen land wel nakwam. Deze persoon druist in tegen het bevel van de Profeet (vrede zij met hem): “Vrees Allah waar jij je ook bevindt.

Waarom? Omdat Allah Degene is waarnaar gekeken moet worden in het verrichten of nalaten van iets. Zijn Zicht op jou in jouw land en tussen jouw familie is hetzelfde als in een ver land.

Sheikh ʿAbdoel-Kariem al-Khoedayr
Uitgetikt audiofragment