Mohammed vóór de Profeetschap

5814

Mohammed (vrede zij met hem) is door zijn Heer getooid met de mooiste eigenschappen. Hij genoot onder zijn volk een verheven positie. Hij overtrof iedereen op het gebied van zachtaardigheid, geduld, weldenkendheid en betrouwbaarheid. Hij stond zelfs onder hen bekend als de meest betrouwbare. Hij werd ook altijd als voorbeeld aangehaald als het ging om goed gedrag.

Toen Qoeraysh op een dag bijna met elkaar slaags raakte over wie de zwarte steen op zijn plek mocht terugplaatsen, was hij (vrede zij met hem) de enige die als wederzijds geaccepteerde bemiddelaar kon optreden.

Zijn mooie eigenschappen deden zelfs de stenen in Mekka spreken. Zo werd hij telkens als hij langs een steen kwam, door deze steen gegroet. Ook werd hij door zijn mooie karakteristieken voorbereid op het grote werk dat zat aan te komen. Zo trok hij vanaf het begin het aanbidden van stenen in twijfel, verwierp dit en trok zich terug in de bergen om de Tekenen van zijn Heer te overpeinzen. In Sahieh Moeslim lezen wij dat hij nachten lang doorbracht in de grot van Hiraa’, om toenadering te zoeken tot zijn Heer. Deze afzondering werd uiteindelijk beloond met de eerste ontmoeting met de grote Engel Djibriel.

Team al-Yaqeen