De horrorbuurt

9674

De winnaar van de actie 'Schrijf het van je af!' is inmiddels bekend en de winnende column staat hieronder. We willen hierbij ook iedereen bedanken die mee heeft gedaan aan deze actie. Moge Allah jullie allen voor jullie inzet belonen.

Team al-Yaqeen

————————————————————————————————————————

Stel je voor dat iemand in je buurt het op je gemunt heeft. Hij mag je gewoon niet en dat laat hij goed blijken. Hij verspreidt roddels over je en bespot je waar anderen bij zijn. Je mag blij zijn als je een dag doorkomt zonder flink uitgescholden te worden.

Geen fijn gevoel toch? Maar wat nu als het niet alleen die ene persoon is? Nee, de hele buurt kan je niet uitstaan. Ze roddelen allemaal over je en schelden je stuk voor stuk uit.

Maar het wordt erger. Na een tijdje gaan de buurtbewoners over op fysieke bedreigingen en worden ook de mensen die je dierbaar zijn niet gespaard.

Een echte horrorbuurt met als extra moeilijkheid dat de autoriteiten ook meedoen met de kwellingen. Ze kunnen jou namelijk ook niet uitstaan.

Dan komt het: ze worden je zo zat dat ze je uit de weg willen ruimen. Juist, ja: ze willen je vermoorden. En ook al zou je vluchten: ze haten je zo erg en zijn zo gedreven om je de wereld uit te helpen dat ze graag alles wat ze bezitten uitgeven om je op te sporen en alsnog te (laten) vermoorden.

Stel je nu voor dat er op een of andere manier iets wonderlijks gebeurt. Je krijgt de totale macht over de horrorbuurt. Je mag met de buurt doen en laten wat je wilt en geen mens die je in de weg kan staan.

Wat zou jij doen?

De meeste mensen (als ze het niet allemaal zijn) zouden iets denken in de trant van PAYBACK TIME! Afhankelijk van de persoon zouden de meesten op een of andere manier wraak willen nemen. Er is hen immers onrecht aangedaan. Laat staan als iemand een beetje gewelddadig van aard is… dan kan het wel eens meer dan wraak worden.

Ok, allemaal aannames maar er is iemand geweest die erger dan dat heeft meegemaakt en wel voor een periode van 23 jaar. Maar toen hij eenmaal de totale macht over zijn vijanden had gekregen, deed hij iets waar geen van zijn vijanden op gerekend had: hij vergaf ze.

Deze persoon was de Profeet Mohammed (vrede zijn met hem) en de "buurt" die hem jarenlang op allerlei manieren bestreed, was Mekka. Dit was geen "gewoon" persoon zoals er zo velen zijn. Hij (vrede zijn met hem) is niet voor niets het grote voorbeeld voor meer dan één miljard mensen op dit moment en de afgelopen 1400 jaar was hij dat voor miljarden anderen.

Geen vervelende buurtbewoner die daar iets aan kan veranderen.

Winnaar columnwedstrijd 'Schrijf het van je af!' 2012 28 september 2012