Eerste winnaar actie ‘Geef een gratis Koran weg’

3769

Salamou'allaykoum wa rahmatoullah zuster, broeder,

Via deze weg hoop ik kans te maken op de Koranvertaling van Aboe Ismail en studenten. Deze zou ik inshAllah aan mijn zus A*** willen schenken. Hieronder vertel ik waarom.

In april 2007 stormde mijn zus mijn kamer binnen. Ik, licht in paniek, zag aan haar houding en blik dat het enthousiasme was waarmee ze mijn kamer belegerd had. Ik vroeg haar wat er aan de hand was. Stuiterend van enthousiasme riep ze: 'Wil je volgende week mee op Umrah? Ik betaal alles! Je hebt 10 min om er over na te denken!' Zo snel als ze binnen was, zo snel stuiterde ze mijn kamer weer uit. Ik had uiteindelijk meer dan die 10 min nodig. Niet om er over na te denken, maar meer omdat ik moest bijkomen van haar flitsbezoek.

In dezelfde tempo moesten we de dagen er na alles nog regelen. Denk aan visum, inentingen etc. Alles wat we nog moesten regelen was volgens theorie al te laat. Zo was er een wachtlijst bij de GGD voor inenten. SubhanAllah, na veel veel bellen en veel surfen op het web bleek er de volgende ochtend een inloopuur te zijn bij de GGD in Amsterdam. De volgende ochtend zaten we met zijn tweeën in de eerst vertrekkende trein naar Amsterdam (die we overigens net op tijd gehaald hadden).

Met dank aan Allah zat ons alles mee en waren wij één van de gelukkigen die op Umrah konden. We hebben fijne mensen ontmoet. Waar Abou Ismail er één van was. Zijn omgang en lezingen waren tijdens deze Umrah, maar ook daarbuiten, zeer inspirerend. Bij het horen van zijn naam denken we terug aan deze reis.

Mijn zus en ik hebben de mooiste herinneringen overgehouden aan deze Umrah. Het is dan ook erg moeilijk om mijn zus hierin te overtreffen. Daarom wil ik mijn zus deze Koran schenken. De Koran is namelijk het mooist wat Allah zijn dienaren heeft geschonken.

Wa salamou'allaykoum wa rahmatoullah.