Hoe heeft het zover kunnen komen?

7329

Als het aan de wet ligt, mag vanaf 1 januari 2013 het mes niet langs de hals van een kip gehaald worden totdat deze dood geëlektrocuteerd is. Halal slachten zit er dus niet meer in! Hoe dit zover heeft kunnen komen is te wijten aan verschillende zaken, maar vooral aan de moslims zelf. Aan hun passieve houding en weifelend gedrag. Het ontbreekt ons aan bijna alles en vooral aan een gezamenlijk optreden ten aanzien van de kwesties die ons aangaan.

Deze wet is een klap in het gezicht van de moslims. Het begin van misschien nog veel meer vrijheidsbeperkingen en –berovingen waarmee wij te maken zullen krijgen. En in plaats van wakker te worden, onszelf uit het bed van achteloosheid te lichten en proberen te redden wat er nog te redden valt, zien wij juist een merkwaardig gedrag. Islamitische slagers die verkooppraatjes houden om hun dubieuze kippenvlees aan de man te brengen, betrokken islamitische instanties die de zaak in de doofpot willen stoppen omdat zij zogenaamd nog steeds met de overheid aan het praten zijn en moslimconsumenten die zichzelf voor de gek houden en iedere avond aan tafel Russisch roulette spelen met hun gekochte kip.

Wij moeten ophouden met het steken van ons kop in het zand en de werkelijkheid onder ogen zien. De wet schrijft nu eenmaal voor om de kippen dood te elektrocuteren. Wie zich hier niet aan houdt, wordt zwaar beboet. Dat er slachthuizen zijn die zich zogenaamd niet bij deze wet willen neerleggen, is niet voldoende als geruststelling. Want het is slechts een kwestie van tijd voordat iedereen voor deze Europese wet buigt. Kippenvlees is op dit moment – en ik druk mij voorzichtig uit – een twijfelgeval, en de Profeet (vrede zij met hem) leert ons om twijfelachtige zaken te mijden. Dus laten wij onszelf niet meer voor de gek houden en gezamenlijk aan een oplossing beginnen te werken die het mogelijk maakt om binnenkort weer met een gerust hart aan een kippenbout te kunnen kluiven.

De Ontmaskeraar 15 januari 2013