Tweede winnaar actie ‘Geef een gratis Koran weg’

3551

Asalamoe waleikoum wa rahmatoulah wa barakatoe,

Sinds mijn 17e ben ik bekeerd tot de Islam Alhamdoulillaah. Mijn ouders waren hier in het begin niet al te gelukkig mee. Zo waren zij vooral bang dat het slechts een fase zou zijn en dat als ik hier mee wilde stoppen ik gevaar zou lopen. Ook werden zij beïnvloed door de rest van de familie die hun rug naar mij toe keerde.

Al snel ontstonden er foto's op het internet van familieleden met een laken om hun hoofd gebonden. Dit alles om de Islam, waar ik nu dus een onderdeel van was geworden, belachelijk te maken.

Drie keer stuurde mijn moeder mij in de nacht naar buiten. De Islam zou het gezin vernietigen. Het contact met mijn moeder verliep vanaf dat moment stroef. Ik voelde mij verstoten. Maar de Islaam leerde mij om goed voor haar te zijn en Saber te hebben. Ik bleef terug naar huis komen om met haar te praten waarna zij eindelijk haar hart weer voor mij opende. Ze zag dat ik niet totaal veranderd was, maar dat ik slechts bewuster leefde Alhamdoulillaah. Zo hield ik mij aan regels waar zij uiteindelijk toch wel blij mee was. Ik verliet het huis niet meer na Maghreb, respecteerde haar, hielp haar in huis.

Na alles wat er is gebeurd verdient mijn moeder het om een Koran te ontvangen. Ze past zich nu volledig aan en schaamt zich niet om naast haar bedekte dochter te wandelen. Als ook maar iemand wijst naar mij vanwege mijn islamitische verschijning staat zij voor mij en komt ze voor mij op.

Moge Allaah SWT haar leiden Ameen.