Zijn wij broeders van de Profeet (vrede zij met hem)?

5525

Assalaamo 'alaykoem geliefde broeder en zuster,

Ik voel me verdrietig, droevig, beledigd en onrecht aangedaan door de afbeeldingen die worden gemaakt en getoond van zogenaamd onze geliefde Profeet Mohammed. Ik wil mijn gevoelens met jullie delen om de emoties die ik voel te verzachten en zorgzaamheid te vinden bij mijn medemoslims.

Het is vandaag donderdag 15 januari 2015 en ik ben op mijn werk. Zoals bijna iedere dag lees ik voor ik aan mijn werk begin de krant. Zoals de laatste dagen het geval is wordt er heel veel geschreven over de gebeurtenissen in Parijs. Tot mijn grote verbazing zie ik een afbeelding van een man in een witte gewaad en ik hoop uit het diepste van mij hart dat ze hiermee niet onze geliefde Profeet Mohammed hebben willen portretteren. Maar helaas mijn vermoedens bleken waar te zijn. Terneergeslagen probeer ik het artikel uit te lezen maar stop bij de zin "de distributeur heeft "flinke excuses" gekregen van de drukkerij in Parijs omdat de beloofde aantal exemplaren van Charlie Hebdo niet geleverd zijn.

Van alles gaat er door mijn hoofd… en kom dan tot de conclusie dat zo een niet geleverde exemplaar van Charlie Hebdo aan de distributeur meer recht heeft op excuses dan 1,8 miljard moslims die als rolmodel de geliefde Profeet Mohammed hebben. De Profeet die door 1,8 miljard moslims in elk aspect van het leven wordt gebruikt als leidraad, en geliefder is dan hun bloedeigen moeder!

Waar zijn jullie, O diegene die de moslims vertegenwoordigen in de media, als wij als moslims afstand moeten nemen van de daden van een individu? Dienen jullie niet via dezelfde media kanalen op te komen voor onze Profeet en meer dan 1 miljoen moslims in Nederland als er 3 miljoen kwetsende en beledigende exemplaren worden gedrukt en uitgegeven om de eer van onze geliefde Profeet Mohammed en de Islam aan te tasten?

Ik schiet bijna in tranen als ik dan denk aan de woorden van de Profeet waarin hij zegt: "Ik verlang mijn broeders te ontmoeten." Waarna de metgezellen vroegen "Zijn wij dan niet jouw broeders O Boodschapper van Allah?" Waarna de Profeet zei: "Jullie zijn mijn metgezellen. Mijn broeders zijn diegene die in mij geloofden zonder mij te hebben gezien."

Met deze woorden van de Profeet wil ik dit schrijven afsluiten en Allah vragen om ons tot de broeders van de Profeet te laten behoren en om uit de gelederen van diegene die de Profeet trachten te beledigen, mannen en vrouwen te laten voortkomen die de Islam zullen omarmen en de eer van de Profeet zullen verdedigen.

Wassalaamo 'alaykoem warahmatoellah,

 

Jullie broeder in de Islam

 

Ingezonden stuk