Ik at met rechts en de ober werd moslim!

10770

Ik ben deze zomer voor persoonlijke zaken naar Groot-Brittannië afgereisd. Tijdens mijn verblijf daar nodigde één van mijn Arabische vrienden mij uit om eens traditioneel Engels te gaan eten in een restaurant in de omgeving van Londen. Mijn vriend was een vaste bezoeker in dit restaurant, daarom werden wij extra in de watten gelegd door één van de obers.

Tijdens het eten, hield ik de vork in mijn rechterhand en de mes in mijn linkerhand, waarop de ober tegen mij zei: “Dit is in strijd met de etiquette van het eten.” Ik antwoordde daarop dat ik moslim ben en dat de Islam mij dit opdraagt.” De ober keek verbaasd naar mij en zei: “Schrijft jouw geloof je zelfs voor met welke hand je moet eten?” Ik zei: “Ja!”, en ik maakte van de gelegenheid gebruik om hem te vertellen over de Islam en geprezen zij Allah! Deze man werd moslim na twee maanden met hem te hebben gesproken. Hij is nu zelfs met mij meegekomen naar Saudi-Arabië om de cOemrah (de kleine bedevaart) te verrichten.

Mijn beste broeders en zusters, zie hoe het in de praktijk brengen van ons geloof de aandacht trekt van de niet-moslims, en hoe dit hun naar de Islam kan leiden. En begrijpt dat het niet naleven van de Islamitische regels ertoe kan leiden dat niet-moslims een afkeer krijgen van dit grootse geloof!