Profiel medewerker Front-Office Sociaal Loket

6905

Alleen voor broeders.

Stichting As-Soennah zoekt actieve en goed gemotiveerde broeders voor het team dat het Front-Office Sociaal Loket gaat vormen.

Stichting As-Soennah

Stichting As-Soennah is een Islamitisch kenniscentrum en onderwijsinstituut. Sinds de oprichting op 5 februari 1990 zet Stichting As-Soennah zich in voor een grondige studie van het Islamitische geloof. Kennisvergaring en de overdracht daarvan zijn de twee fundamenten van onze organisatie.

Binnen de Islamitische Gemeenschap van Nederland zijn wij een betrouwbare en toonaangevende religieuze autoriteit op het gebied van Islamitische kennis, onderwijs en jurisprudentie.

Het is ons doel om de Islamitische Gemeenschap van Nederland te verenigen rondom de juiste kennis van de Islam.

Hiernaast zijn wij een informatiecentrum waar iedereen terecht kan voor alle vragen over de Islam. Wij beschouwen het als onze opdracht de schoonheid van de Islam uit te dragen aan iedereen.

Front-Office Sociaal Loket van Afdeling Zorg & Welzijn

Sinds maart 2011 kent Stichting As-Soennah een nieuwe afdeling. Naast Arabischtalige en Nederlandstalige Dacwah is er nu ook een Afdeling Zorg en Welzijn.

De Afdeling Zorg & Welzijn stelt zich tot doel op professionele wijze goede werken in Naam van Allah te verrichten, te coördineren en te bevorderen.

Binnen deze afdeling wordt dit jaar een Sociaal Loket gerealiseerd dat zich in gaat zetten voor mensen die moeite hebben met het vinden van een weg binnen de Nederlandse samenleving op het gebied van regels en procedures. Dit kunnen zowel ouderen als jongeren zijn, moslims en niet-moslims. De nadruk zal gaan liggen op schuldhulpverlening en hulp bij budgettering.

Het Sociaal Loket zal bestaan uit een Front-Office broederteam en een Back-Office zusterteam. Voor beide teams zoeken wij geschikte kandidaten. Dit is de advertentie voor het broederteam. Voor het zusterteam verwijzen we naar hier.

Taken en werkzaamheden medewerker Front-Office Sociaal Loket

 • Vraag van de cliënt in kaart brengen.
 • Een plan van aanpak maken.
 • Informeren en adviseren van broeders/mannen.
 • Telefoongesprekken voeren met broeders/mannen.
 • Bemiddelen bij schulden of een budgetplan opstellen.
 • Rapporteren van de contacten met cliënten.
 • Administratieve taken.

De verwachtingen ten aanzien van de vrijwilliger zijn:

 • Je bent gemotiveerd om dit werk te doen omwille van Allah.
 • Je bent minimaal 2 dagdelen per week (ochtend, middag of avond) beschikbaar en je bent bereid hier vaste afspraken over te maken.
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden (Nederlands en eventueel Arabisch/Berbers/Turks etc.).
 • Je beschikt over kennis op het gebied van het sociale wetstelsel en de sociale voorzieningen, of de bereidheid om dit te leren.
 • Je kan zelfstandig maar ook in groepsverband werken en je bent flexibel.
 • Je kan professioneel en gestructureerd werken.

Ons aanbod

Wij bieden je een leuk team om mee te werken, een goed verzorgde werkplek en de bijbehorende faciliteiten. Je doet ervaringen op en wij zullen je trainingen en cursussen aanbieden. Afdeling Zorg en Welzijn zal samenwerken met allerlei (gemeentelijke) instanties en je zult dus ook interessante contacten kunnen opbouwen. Je zult belangrijk werk doen voor de gemeenschap en voor het beeld dat men heeft van de Islam. Maar het allerbelangrijkste is dat je dit werk doet voor Allah. Wij zetten ons belangeloos in voor onze medemensen en de beloning die je daarvoor zal ontvangen is van onschatbare waarde.

Sollicitatie

Stuur je sollicitatie naar info@zenw.as-soennah.nl. Voor deze functie verwachten wij een motivatiebrief, een CV en een inschatting van je beschikbare tijd. We zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Onvolledige sollicitaties zullen wij niet in behandeling nemen.