Profiel vrijwilliger voor de vrijwilligerspool

7244

Voor broeders en zusters.

Stichting As-Soennah zoekt actieve en goed gemotiveerde broeders voor de jongerenteams.

Stichting As-Soennah

Stichting As-Soennah is een Islamitisch kenniscentrum en onderwijsinstituut. Sinds de oprichting op 5 februari 1990 zet Stichting As-Soennah zich in voor een grondige studie van het Islamitische geloof. Kennisvergaring en de overdracht daarvan zijn de twee fundamenten van onze organisatie.

Binnen de Islamitische Gemeenschap van Nederland zijn wij een betrouwbare en toonaangevende religieuze autoriteit op het gebied van Islamitische kennis, onderwijs en jurisprudentie.

Het is ons doel om de Islamitische Gemeenschap van Nederland te verenigen rondom de juiste kennis van de Islam.

Hiernaast zijn wij een informatiecentrum waar iedereen terecht kan voor alle vragen over de Islam. Wij beschouwen het als onze opdracht de schoonheid van de Islam uit te dragen aan iedereen.

Jongerenteams van Afdeling Zorg & Welzijn

Sinds maart 2011 kent Stichting As-Soennah een nieuwe afdeling. Naast Arabischtalige en Nederlandstalige Dacwah is er nu ook een Afdeling Zorg en Welzijn.

De Afdeling Zorg & Welzijn stelt zich tot doel op professionele wijze goede werken in Naam van Allah te verrichten, te coördineren en te bevorderen.

Binnen deze afdeling wordt dit jaar een jongerenteam samengesteld van broeders die zich gaan inzetten voor (probleem- en hang) jongeren in de wijk. Het is een bekend feit dat jongeren die voor problemen zorgen zelf veel problemen hebben. Het is de bedoeling van ons team om deze jongeren te benaderen en laagdrempelig te kijken wat we voor hen kunnen doen.

Taken

De taken van de vrijwilligers zullen geheel aangepast worden aan de mogelijkheden en wensen van de vrijwillig(st)er.

De verwachtingen ten aanzien van de vrijwilliger zijn:

  • Je bent gemotiveerd om dit werk te doen omwille van Allah.

Ons aanbod

Je doet belangrijk werk voor onze gemeenschap, je omgeving en voor het beeld dat men heeft van de Islam. Daarnaast doe je ervaringen op waardoor je jezelf verder kan ontwikkelen. De belangrijkste beloning van dit werk ontvang je echter van Allah.

Sollicitatie

Stuur je sollicitatie naar info@zenw.as-soennah.nl. Vermeld daarbij duidelijk je naam, je adres, je telefoonnummer, je e-mailadres en je geboorteplaats en -datum. Geef ook je wensen en verwachtingen aan en een inschatting van je beschikbare tijd. We zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen en je uitnodigen voor een gesprek. Onvolledige sollicitaties zullen wij niet in behandeling nemen.