Gouden adviezen aan de getrouwden

54547

Hier volgt een aantal gouden adviezen aan de getrouwden om hun huwelijk op te fleuren of nieuw leven in te blazen:

1. Het is fout van de vrouw om te denken dat de liefde van de man bepaald wordt door de hoeveelheid geld die hij aan haar besteedt.

2. Het getuigt niet van verstandigheid als de vrouw en de man redelijk zijn in hun omgang met andere mensen, maar niet met elkaar.

3. Het motto van de getrouwden moet luiden: ‘Verdraagzaamheid en vergevensgezindheid’.

4. De getrouwden moeten achterdocht zien te schuwen, want achterdocht leidt naar echtscheiding.

5. Vertelt jullie geheimen niet verder aan anderen.

6. Vele huwelijksproblemen zijn het gevolg van een tekortkoming van de kant van één van de partners op lichamelijk en/of emotioneel vlak.

7. Een verstandige vrouw hoeft niet alles te geloven wanneer andere vrouwen bijzonder lovenswaardig over hun mannen spreken, om dit vervolgens steeds onder de neus van haar eigen man te wrijven, want het kan zijn dat deze vrouwen hiermee slechts haat willen zaaien tussen haar en d’r man.

8. Toen een huwelijksexpert werd gevraagd hoe de getrouwden hun liefde levend konden houden, antwoordde hij:

v Het steeds geven van cadeau’s aan elkaar. En het beste cadeau is een liefkozend woord.

v Tussen nu en dan even bellen om te vragen hoe het met de andere gaat.

v Van tijd tot tijd een wandeling samen gaan maken.

9. Het huwelijksleven vergt van beide betrokkenen heel veel geduld, wijsheid, verdraagzaamheid, loyaliteit, liefde, vertrouwen en het corrigeren van elkaar volgens de Islamitische richtlijnen.

Veel vrouwen klagen over het feit dat hun mannen veel te weinig thuis zijn, maar vergeten dat zij de oorzaak daarvan zijn. Dit omdat zij het huis tot een hel op aarde hebben gemaakt voor hun mannen en het onmogelijk voor hen hebben gemaakt om thuis te blijven.