Negatief framen van je huwelijk

11067

Het continu aankaarten van huwelijksproblemen, hetzij als grap of serieus bedoeld, schetst onder de mensen een negatief beeld, met alle gevolgen van dien. Op deze wijze wordt het huwelijk namelijk gelijk gesteld aan verdoemenis en wordt men weggehouden van het huwelijk en worden de deuren naar al het andere juist wagenwijd opengegooid.

Huwelijksproblemen die zich voordoen onder de mensen worden over het algemeen enorm uitvergroot, waarbij de vele vreugde- en rustmomenten vergeten worden. Doorgaans kent men zowel goede als slechte tijden. Het komt dan ook nauwelijks voor dat men alleen goede of alleen slechte tijden kent. Om deze reden dient er gekeken te worden naar welke van de twee situaties de overhand heeft.

Naast het feit dat het aangaan van een huwelijk verankerd ligt in de natuurlijke aard van de mens, is het ook nog eens een Profetische Soennah. Ook biedt het huwelijk de nodige bescherming, brengt het kalmte en gemoedsrust met zich mee, en stelt het de ziel in staat om grootste zaken te verwezenlijken (met uitzonderingen daargelaten).

Sheikh dr. al-Bashier ʿIssam al-Moeraakoeshie