|
22:03
Den Haag | cIshaa
gebedstijdMiddel 13gebedstijd
Middel 7
05:25
Middel 6
07:23
Middel 5
13:56
Middel 2
17:17
Middel 4
20:13
Middel 3
22:03
Alle gebedstijden
Doorlopende liefdadigheid
Hoe kom ik in aanmerking voor een doorlopende liefdadigheid?

  1. Als jij erachter komt dat een moskee in aanbouw is, dan dien jij je te haasten om iets daarin te betekenen door bijvoorbeeld een deel van de bouwkosten voor jouw rekening te nemen of, als je zelf ervaring hebt met bouwen, je diensten beschikbaar te stellen aan deze moskee. Iedere keer als iemand daarin het gebed verricht, ontvang jij ook de beloning ervan.
  2. Het kopen van Korans en deze in de moskee plaatsen. Iedere keer als iemand daaruit leest, ontvang jij ook de beloning ervan.
  3. Het doneren van een rolstoel aan een ziekenhuis of verzorgingstehuis. Iedere keer als iemand daar gebruik van maakt, ontvang jij ook de beloning ervan.
  4. De studiekosten van arme kinderen voor jouw rekening nemen. Iedere keer als zij gebruik maken van de kennis die zij tijdens hun studie hebben opgedaan, ontvang jij ook de beloning ervan.
  5. Het per e-mail of post verzenden van Dacwah materiaal naar andere mensen. Iedere keer dat zij dit lezen, ontvang jij ook de beloning ervan.
  6. Het uitdelen van cd’s met lessen of lezingen daarop. Iedere keer als iemand daarnaar luistert, ontvang jij ook de beloning ervan.
  7. Het planten van een boom. Iedere keer als een persoon of dier gebruik maakt van haar schaduw en eet van haar vruchten, ontvang jij ook de beloning ervan.
  8. Het opvoeden van je kinderen volgens de Islamitische Richtlijnen. Wanneer zij dit in hun dagelijkse leven uitdragen, ontvang jij ook de beloning ervan.
  9. Kennis opdoen en doorgeven aan anderen. Iedere keer als iemand op basis van deze kennis handelt, ontvang jij ook de beloning ervan.
  10. Iemand het gebed leren. Iedere keer dat hij bidt, ontvang jij ook de beloning ervan. 

Er zijn nog duizenden zaken te bedenken waarmee een persoon in aanmerking kan komen voor de beloning van een doorlopende liefdadigheid. Het enige wat dit van ons vergt, is de wilskracht om op te staan en dit doel achterna te gaan. Dus zorg ervoor dat ook jij een doorlopende liefdadigheid op jouw conto hebt, zodat de beloningen zich blijven opstapelen. Zelfs na je dood…

Team al-Yaqeen
Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter