|
06:37
Den Haag | Shoeroeq
gebedstijdMiddel 13gebedstijd
Middel 7
04:42
Middel 6
06:37
Middel 5
12:58
Middel 2
16:11
Middel 4
19:03
Middel 3
20:51
Alle gebedstijden
Geniet van het leven!

Dat sommigen het leven verafschuwen, is aan hen. Maar ze moeten deze afschuw geen religieus tintje geven, alsof de Islam ons opdraagt om het leven te verafschuwen.

Het leven is een pracht en een uitgelezen kans om er vele goede daden in te verrichten. Het is een aangelegenheid om van gedachte te wisselen met je broeders en het moment om daden van goedheid te vermeerderen. Het is de kans om vreugde in de harten van je echtgenote en kinderen te boezemen, alsook het moment om je fouten te herstellen en berouw te tonen. Geniet daarom van je leven. Geniet van het leven door nader tot Allah te geraken. Geniet van het leven door Allah aan te roepen. Geniet van je ouders, je kinderen en familieleden. Geniet door tijd met je vrienden door te brengen en geniet door een weeskind, behoeftige of weduwe te verblijden.

Geef tot slot jouw glimlach en zoete woorden de vrije loop en blijf ver weg van degenen die jou droevig maken en dit proberen te beargumenteren met allerlei drogredenen. Wees als degene waarover ʿAbdoellaah ibn ul-Haarith zei: “Ik heb nooit iemand gezien die zoveel glimlachte als de Boodschapper van Allah (vrede zij met hem).”

(at-Tirmidhie en Ahmad)

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter