|
19:13
Den Haag | cIshaa
gebedstijdMiddel 13gebedstijd
Middel 7
06:30
Middel 6
08:28
Middel 5
13:02
Middel 2
14:58
Middel 4
17:22
Middel 3
19:13
Alle gebedstijden
Zomerse verleiding

Het is zomer! De hoofddoeken en Djilbaabs gaan weer de kast in om plaats te maken voor doorschijnende korte jurkjes. Het is tenslotte warm! Er wordt korte metten met de baard gemaakt. Je wilt tenslotte ook je gezicht laten bruinen! Moskeeën worden ingeruild voor stranden en terrassen. Het is tenslotte zomer! Het  gebed  moet het ontgelden naast het zwemmen, dollen en drentelen op de boulevards. De zomer duurt tenslotte maar even! Gelach en gegiechel van jongens en meisjes gezellig onder elkaar… iedereen gaat totaal op in de zomerse verleiding!

Broeders en zusters, komt toch tot besef! U denkt toch niet dat Allah afwezig is in deze zomerse maanden, dat de engelen,die belast zijn met het opschrijven van je slechte daden, met verlof gaan, dat de regels van Allah niet van kracht zijn op jouw vakantieoord of dat wij in deze maanden gevrijwaard zijn van het aanbidden van Allah. Allah zegt zelfs tegen zijn profeet Mohammed (vrede zij met hem): “En aanbid jouw Heer totdat de dood jouw treft” Of denk je misschien dat de engel des doods in de zomerse maanden niet aan het werk is, ik kan u garanderen dat hij zijn werkzaamheden gewoon voortzet. En het is ook niet uitgesloten dat uw naam op zijn zomerse lijstje voorkomt. En als het zover is dan komt hij geheid achter uw ziel aan. En dan is het maar de vraag in welke staat hij u treft! Godlovend Biddend in de gebedshuizen van Allah of halfnaakt zonnebadend op het strand.

Je zult de engel des doods om uitstel vragen, één dag maar, één dag om je hoofddoek weer uit de kast te halen, één dag om zorgvuldig met het gebed om te gaan, één dag om te leven volgens de standaard van de profeet vrede zij met hem. Uw verzoek zal echter genadeloos worden afgewezen, want de engel des doods is slechts een dienaar die in opdracht handelt van de Almachtige. En de Almachtige heeft beslist dat niemand uitstel krijgt als zijn tijd is aangebroken.

Broeders en zusters, deze zomerse verleiding is in werkelijkheid een lokroep van Shaitaan! Dus, verzet je er tegen, en laat je juist door deze zomerse maanden vermanen. Heb bijvoorbeeld de hel, het verblijfplaats van verdoemden, in gedachten bij iedere zomerse hittegolf, denk bij het aanschouwen van de zon, hoe kortbij zij niet zal zijn op de dag des oordeels, denkt bij het transpireren aan de toestand van diegenen die op die bewuste Dag in hun eigen zweet verdrinken omdat zij weigerden de bevelen van Allah op te volgen en denkt wanneer je dorstig bent aan de dorst van de zondaars op die dag  en hoe hevig zij naar water verlangen maar slechts vloeibaar vuur voorgeschoteld krijgen om hun dorst te lessen. En op die dag mag jij je gelukkig prijzen omdat jij je niet liet bedotten door de zomerse verleiding.

 

Wa salaamoe cAlaykoem

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter