Bekeren tot de Islam

Al-Yaqeen heeft de afgelopen jaren honderden nieuwe moslims begeleid tijdens hun bekering. We bieden hulp aan mensen die interesse hebben om zich tot de islam te bekeren, begeleiden hen bij het afleggen van de Shahaada (geloofsgetuigenis) en bieden vervolgbegeleiding indien nodig.

Ben je geïnteresseerd in bekering tot de islam of wil je meer weten over ons geloof? Aarzel niet om te bellen of een WhatsApp-bericht te sturen naar het onderstaande nummer:

Voor mannen:

Voor vrouwen:

Hoe werkt het bekeringproces?
Zodra je je hebt aangemeld voor bekering, nemen wij direct contact met je op om een afspraak te regelen. Tijdens deze afspraak kun je je familie en vrienden meenemen. Onze begeleider zal de bekering, waaronder de vijf zuilen van de islam en de zes zuilen van het geloof nogmaals uitleggen. Vervolgens leg je de Shahada af en op dat moment wordt je een moslim.

Bekeerlingenpakket
Na je bekering ontvang je van ons een bekeerlingenpakket met verschillende basisboeken over de islam, waaronder de Koran, de biografie van de profeet, een gebedsboek, en meer.

Begeleiding
Het al-Yaqeen team biedt ook begeleiding aan bekeerlingen na het afleggen van de Shahada. Zo kun je als nieuwe moslim religieuze vragen stellen en persoonlijke gesprekken voeren indien nodig. We staan altijd klaar om bekeerlingen te ondersteunen. Daarnaast organiseren we regelmatig bekeerlingendagen, waar zowel de familie en vrienden van bekeerlingen als geïnteresseerden welkom zijn om kennis te maken met ons mooie geloof.

Gebedsworkshop
Vanwege de grote betekenis van het gebed binnen de islam, biedt al-Yaqeen de mogelijkheid aan bekeerlingen om op korte termijn deel te nemen aan persoonlijke 1-op-1 gebedsworkshops. Dit aanbod staat ook open voor diegenen die niet bij ons zijn bekeerd. Als je interesse hebt in het volgen van een gebedsworkshop, kun je je hier aanmelden:

Islamlessen voor bekeerlingen
Naast de gebedsworkshops organiseert al-Yaqeen ook wekelijkse islamlessen, speciaal gericht op bekeerlingen. Deze lessen zijn aangepast aan de behoeften van de bekeerlingen. Tijdens deze lessen worden dagelijkse uitdagingen en religieuze vraagstukken behandeld. We streven ernaar om een ondersteunende omgeving te creëren waarin bekeerlingen hun kennis en begrip van de islam kunnen verdiepen.