17-jarige moslima ontvoerd en vermoord

4333

De 17-jarige Nabra Hassanen werd op weg naar huis aangevallen, ontvoerd en vermoord. Zij kwam net van een moskee in Virginia.

De vrouw had de All Dules Area Muslim Society moskee bezocht in verband met de laatste dagen van de Ramadan toen de aanval zondagochtend vroeg plaatsvond.

Zij liep naar huis met verschillende vriendinnen toen zij werden geconfronteerd door een automobilist. In een ogenblik stapte de man uit zijn auto en viel het meisje aan, aldus de politie.

De tieners gingen tijdens de aanval uiteen en konden Nabra nadien niet meer terugvinden. Zij werd als vermist bij de politie aangegeven. Dit resulteerde in een urenlange zoektocht door de autoriteiten.

In een vijver werd een lichaam gevonden. Er dient nog een autopsie te worden verricht. Echter gaat de politie ervan uit dat dit het lichaam betreft van de vermiste tiener. Onderzoekers vertelden Nabra’s moeder dat zij met een metalen knuppel is geslagen.

Een 22-jarige man, Darwin Martinez Torres, werd tijdens een politiecontrole gestopt vanwege het ‘verdacht rijden’ in dat gebied. Hij is aangeklaagd voor moord. Zo heeft de Fairfax County Police Department al bekend gemaakt.

De politie sluit niet uit dat haat het motief is voor de aanval.

Arsalan Iftikhar, een mensenrechtenadvocaat, vertelde dat de aanval een golf van angst veroorzaakt in de moslimgemeenschap in Noord Virginia.

Bron: Independent.co.uk

Team al-Yaqeen
19 juni 2017