Aangifte vanwege ‘jihadposters’

3559

Een inwoner van Naarden heeft aangifte gedaan tegen de regionale omroep RTV Noord-Holland. Aanleiding hiervan zijn de reclameposters met de tekst 'Huizen er nog andere jihadgezinnen in 't Gooi?'

De aangever voelt zich hierdoor zwaar gediscrimineerd, zo wordt duidelijk uit de aangifte die het ANP heeft ingezien. Hij geeft aan dat de tekst hem doet denken aan het angst en haat zaaien in de Tweede Wereldoorlog. Ook verklaart hij dat hij sinds de poster meerdere keren is aangesproken op het fenomeen 'jihadgezin'. Zo vragen buurtbewoners hem of „jullie het niet goed genoeg hebben in Nederland”. Hierdoor heeft hij het gevoel zich te moeten verantwoorden.

De aangever wijst erop dat er nagenoeg geen 'jihadgezinnen' zijn in het Gooi. Eerder was er een geval van twee gezinnen uit Huizen die ervan verdacht werden uitreisplannen naar Syrië te hebben. Echter bleek hier geen bewijs voor te zijn.

De poster heeft in Noord-Holland tot meer verontwaardiging geleid, zoals op sociale media en bij PvdA, SP en het gemeentebestuur van Huizen. Directeur Paul van Gessel van RTVNH liet afgelopen donderdag in het EO-programma ‘Dit is de Dag’ weten de ophef niet te begrijpen: „Wij zoomen per regio in Noord-Holland in op een thema dat daar speelt. In het Gooi zijn dat nou eenmaal jihadstrijders. Wij zijn een journalistieke organisatie en die stelt vragen. Waarom zou je hier geen reclame mee mogen maken? Wij stellen niemand in een kwaad daglicht.”

Bron: Telegraaf.nl

Team al-Yaqeen
4 mei 2015