Aanmeldingen Korancompetitie 2016 geopend!

8009

In het weekend van 29 en 30 oktober 2016 organiseert stichting as-Soennah i.s.m. Team al-Yaqeen wederom een Korancompetitie. Het doel van deze competitie is niet alleen om de deelnemers een mooie prijs te geven, maar juist om de toehoorders meer van de Koran mee te geven opdat hun band en liefde voor de Koran zal versterken.

Opzet competitie

De competitie is opgezet op basis van een knock-out systeem waarbij gekeken wordt naar de Tadjwied-regels en hoe zuiver en mooi de stem is. De beste van de twee deelnemers gaat door naar de volgende ronde.

Categorie-indeling

De competitie vindt plaats in de volgende categorieën voor zowel jongens als meisjes, c.q. broeders als zusters. Hierbij staat aangegeven wat zij uit de Koran dienen te kunnen voorlezen:

Categorie 1: 8 t/m 15 jaar (Soerat al-Djinn t/m Soerat an-Naas)
Categorie 2: 16 t/m 21 jaar (Soerat al-Ahqaaf t/m Soerat an-Naas)
Categorie 3: 22 jaar en ouder (Soerat al-cAnkaboet t/m Soerat an-Naas)

Prijzen

De winnaars in categorie 1 krijgen een tablet. De verliezende finalist uit deze categorie wint het gehele boekenpakket van Aboe Ismail en al-Yaqeen.

De winnaars uit de categorieën 2 en 3 krijgen, net als de voorgaande jaren, een cOemrah cadeau die mede mogelijk is gemaakt door Mekka-Reizen. Aan de verliezende finalisten uit categorie 2 en 3 wordt een waardebon van de al-Yaqeen webshop uitgereikt van maar liefst €250!

Hoe meld je je aan?

Aanmelden kan tot 8 oktober 2016* met een opname van jouw eigen recitatie. Deze kan je mailen naar korancompetitie@al-yaqeen.com. Mail ons daarbij ook je:

  • Naam
  • Leeftijd
  • Geslacht
  • Woonplaats en
  • Riwaayah

De opname dient niet langer dan anderhalf minuut te zijn (90 seconden). Past je opname niet in de mail, gebruik dan sites die bestanden versturen, zoals bijvoorbeeld WeTransfer.com.

De deelnemers die door de selectie heen komen en mee mogen doen met de competitie, krijgen uiterlijk 23 oktober 2016 hierover bericht van ons. Verneem je tot dan niets van ons, dan betekent dat helaas dat je niet door de selectie heen bent gekomen.

Deelnemers aanmoedigen

Omdat de aanwezigheid van een groot publiek belangrijk is voor de competitieve sfeer, verzoeken wij zoveel mogelijk bezoekers, en met name de ouders, om te komen naar de moskee om de deelnemers tijdens deze spannende competitie bij te staan en aan te moedigen. Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen op dit soort evenementen afkomen om een zeer goede indruk bij de kinderen en jongeren achter te laten en hun liefde voor de Koran te vergroten.

Succes!

Tot slot wensen wij alle aanmelders succes en we vragen Allah om ze op de beste wijze hiervoor te belonen. En tegen iedereen willen wij zeggen: “Help ons de Koran extra in de schijnwerpers te zetten en kom in het weekend van 29 en 30 oktober naar moskee as-Soennah aan de Fruitweg 5 te Den Haag!”

Bestuur stichting as-Soennah
Team al-Yaqeen
22 september 2016

* Update 9 oktober 2016: De inschrijfmogelijkheid is met een week verlengd. Je kunt je aanmelding dus nog opsturen tot 15 oktober aanstaande!