Aanslag op moskee in VS

3518

Zaterdag 5 augustus zijn moslims tijdens het ochtendgebed in “Dar Al Farooq Islamic Center” Bloomington, Minnesota (VS) opgeschrikt door een enorme klap binnen hun moskee. Onmiddellijk na de harde klap te horen haastte de groep gelovigen zich naar buiten en kwam daar tot de conclusie dat iemand een molotov cocktail door het raam van het kantoor van de imam binnen de moskee had gegooid.

De imam, Sheikh dr. Waleed al-Meneese – voorzitter van de federatie voor imams in Noord-Amerika, algemeen directeur van de Islamitische universiteit van Minnesota en tevens lid van de Permanente fatwa commissie (AMJA) – was op het moment van de aanval niet aanwezig. De politie en brandweer schoten na de aanval onmiddellijk te hulp om de woedende brand te blussen.

Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier om een doelgerichte aanval. Op het moment van de aanval vond er namelijk een Islamitische conferentie plaats waarbij tientallen islamitische studenten vanuit verschillende plaatsen aanwezig waren. Alle lof zij Allah is niemand bij de aanval gewond geraakt.

De politie heeft het gebouw in verband met onderzoek voor vandaag afgesloten om zo te zien of er geen andere explosieve materialen aanwezig zijn in het gebouw. Momenteel wordt er een onderzoek ingesteld door de politie naar de mogelijke dader(s).

Bron: Officiële Facebookpagina van de imam: Sheikh dr. Waleed al-Meneese

Team al-Yaqeen
7 augustus 2017