Aanvalspoging op Al-Hijra moskee Vlaardingen

5526

De Al-Hijra moskee in Vlaardingen is gisterochtend bestookt met een brandend voorwerp. Voorzitter van de moskee, de heer Nasri, geeft te kennen dat op videobeelden een vonk is te zien bij de vrouweningang. “De schade valt mee. We denken dat, gezien de rode verf, het om een ontplofte spuitbus gaat. We gaan natuurlijk wel aangifte doen”, aldus de voorzitter.

“Dit is niet waar de Islam voor staat”. Het moskeebestuur heeft het vermoeden dat de daad te maken heeft met de aanslag die in Parijs is gepleegd op de redactie van het satirische blad Charlie Hebdo. Daarbij vielen twaalf doden. “Het is verschrikkelijk wat daar is gebeurd en wij keuren dat als moslims maar ook als mensen sterk af… Dit is niet waar de Islam voor staat.”

Bespreekbaar

De voorzitter van de Al-Hijra moskee gaat de imam vragen om het onderwerp met de gemeenschap te bespreken. “Wij willen en moeten elkaar respecteren. We leven in Nederland en daar moeten christenen, joden, moslims en hindoes in vrede kunnen leven. Dat is onze boodschap.”

Geen plek voor haat

Binnen de Al-Hijra moskee ziet de voorzitter geen signalen van extreme radicalisering. “Wij zijn scherp als het gaat om radicalisering. Als wij zien dat het fout gaat zullen wij optreden. Er is bij ons geen plek voor haat en geweld, laat dat duidelijk zijn”, aldus voorzitter Nasri.

Bron: Dichtbij.nl

Team al-Yaqeen
9 januari 2015