Aartsbisschop twijfelt aan bestaan van God

4158

Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury, twijfelt of God bestaat. Dat gaf het hoofd van de Anglicaanse Kerk te kennen in een interview. Welby is de belangrijkste religieuze persoon in Groot-Brittannië.

Toen de aartsbisschop werd gevraagd of hij weleens twijfelt aan het bestaan van God, antwoordde de aartsbisschop: “Ja, op verschillende manieren. Er zijn momenten waarop je je afvraagt of er wel een God is. En waar Hij is.”

Naar eigen zeggen vroeg hij zich, tijdens een ochtendwandeling met zijn hond, af waarom God niets doet aan het onrecht in de wereld. “Uiteindelijk zei ik tegen God: wordt het geen tijd dat U iets doet – als U er bent?”

Welby gaf later in het interview aan dat dat ‘misschien geen dingen zijn die de aartsbisschop van Canterbury hoort te zeggen’. Als verdediging voor zijn twijfel citeerde hij uit Psalm 88, die ‘vol twijfel’ zit.

‘Het gaat niet om gevoelens’, aldus de twijfelende aartsbisschop, ‘maar om het feit dat God geloof heeft. En het fantastische aan christen zijn is dat God gelooft wanneer wij dat niet doen.’

Bron: AD.nl

Team al-Yaqeen
19 september 2014