Actiegroep hangt spandoeken vanwege moskeebezoek

10254

Gisternacht zijn er kritische spandoeken opgehangen bij de rooms-katholieke Mariaschool in Hoorn. Dit vanwege een gepland bezoek van de school aan een moskee in de stad. Op de spandoeken staan de teksten ‘Uw kind naar jihadmoskee?’, ‘Ouders kom in actie’ en ‘Stop schooluitje moskee’ vermeld.

‘Boze moeder’

Op de Facebookpagina van actiegroep Rechts in Verzet wordt gemeld dat het een actie betreft op verzoek van één van de ouders. “Een boze moeder vroeg om hulp, en activisten zijn in verzet gekomen. Hoe is het mogelijk dat de Mariaschool een jihadmoskee bezoekt?”

De overkoepelende Stichting Penta, waaronder de Mariaschool valt, laat weten geen aanwijzingen te hebben dat een ouder achter de actie zit. Leerlingen van de school bezoeken gebedshuizen van verschillende religies, in het kader van het verplichte onderdeel burgerschapsvorming.

Liever in gesprek

Penta-bestuurslid Hans Bouwmeester laat NH Nieuws weten de actie af te keuren. “Ik ga liever met mensen in gesprek”, aldus het bestuurslid. “Dus ik nodig de mensen die hierachter zitten van harte uit om langs te komen.” De politie is op de hoogte gebracht van het protest.

De school weet niet precies wie de spandoeken heeft opgehangen. Echter vermoedt Bouwmeester dat de actie voortkomt uit een vermelding van de school in een rapport van de Stichting Civitas Christiana. Deze organisatie, die zich zegt in te zetten voor het behoud van de Nederlandse cultuur en tradities, is tegen de verplichte schoolbezoeken aan moskeeën.

Wederzijds begrip

Burgemeester Nieuwenburg laat NH Nieuws weten dat de actievoerders de plank volledig misslaan. “Dat onderwijsinstellingen kinderen kennis bijbrengen over verschillende geloven, in de klas, of tijdens een bezoek aan een geloofshuis zelf, is juist goed. De wetenschap dat er niet één manier van denken bestaat in onze wereld kan alleen maar bijdragen aan de vorming van weldenkende jonge mensen.”

“Daarbij staat deze moskee midden in de Hoornse samenleving. Dat zij de deuren wagenwijd openzetten, draagt alleen maar bij aan wederzijds begrip en het goede gesprek over geloof in onze samenleving”, aldus de burgemeester.

Bron: NOS.nl

Team al-Yaqeen
4 september 2018