Al-Jazeera interviewt bekeerde ex-PVV’er

11684

Nadat de afgelopen dagen enorm veel gespeculeerd werd over de bekering van oud PVV'er Arnoud van Doorn, heeft hij vandaag nogmaals bevestigd aan al-Jazeera.net dat hij officieel bekeerd is tot de Islam. In een gesprek met al-Jazeera.net geeft Van Doorn te kennen dat hij al een tijd bezig was met het bestuderen van de Islam.

“Degenen die mij persoonlijk kennen weten van mij dat ik al meer dan een jaar bezig ben met het bestuderen van de Islam en het vergaren van kennis hierover middels boeken en dialogen. Degenen die op een afstand van mij staan zijn echter geschrokken van mijn besluit. Om deze reden doen zij dan ook hun best om de berichtgevingen omtrent mijn Islam in twijfel te trekken”, aldus Van Doorn.

Verder geeft van Doorn in het interview te kennen dat hij van nature gewoon is om zaken te verifiëren en niet te oordelen op basis van speculaties en andermans woorden. Zo geeft hij aan dat hij door een islamitische collega binnen de Haagse Gemeenteraad doorverwezen is naar moskee as-Soennah in Den Haag om daar verder begeleid te worden in zijn proces.

Van Doorn: “Ik werd doorverwezen naar de Haagse as-Soennah moskee. Daar werd ik met open armen ontvangen, waarna ik uit eigen vrije wil ervoor heb gekozen om daar de Islam te omarmen.”

Opvallend is dat Van Doorn in het interview aangeeft dat zijn aanwezigheid binnen de partij van Wilders wellicht heeft bijgedragen aan zijn keus om moslim te worden: “Iedereen maakt fouten in het leven! Desondanks ben ik ervan overtuigd dat elke levenservaring een bepaald doel dient. En mijn aanwezigheid binnen de PVV heeft dan ook wellicht bijdragen aan mijn keus voor de Islam.”

Aboe Ismail, een van de mensen die Van Doorn heeft begeleid in zijn proces, geeft in zijn reactie aan dat de deuren van moskee as-Soennah open staan voor iedereen. Ook bevestigt hij dat Van Doorn na een lange zoektocht en uit eigen vrije wil de geloofsbelijdenis bij hun in de moskee heeft afgelegd.

We vragen Allah om de heer Van Doorn standvastig te maken in zijn geloof.

Bron: al-Jazeera.net

Team al-Yaqeen 4 maart 2013