Al-Yaqeen lanceert twee nieuwe boeken!

3971

Met gepaste trots kondigen we aan dat we twee nieuwe boeken hebben uitgebracht! Beide boeken zijn geschreven door Aboe Ismail.

Het uitnodigen naar Allah

Het eerste boek is “Het uitnodigen naar Allah”. Dit boek beschrijft onder meer de positie die Dacwah in de Islam heeft. Dacwah is het uitnodigen van mensen naar Allah. Het wordt binnen de Islam als één van de belangrijkste taken beschouwd; een taak die Allah toebedeelde aan de Profeten (vrede zij met hen) en hun ware volgelingen. Deze taak wordt vandaag de dag zwaar onderschat. Veel mensen wagen zich aan Dacwah zonder de juiste voorbereiding, de juiste kennis en het juiste gedrag. Het gevolg is dat zij meer schade aanrichten dan goed doen.

Dit boek is bedoeld als gids voor degenen die zich op de weg van Dacwah begeven of willen begeven. Het gaat in op wat Dacwah precies is, welke rol het heeft in de Islam en aan welke voorwaarden een uitnodiger moet voldoen om deze taak te mogen en kunnen verrichten. De auteur gebruikt hiervoor onder andere overleveringen, Koranverzen, inzichten, ervaringen en praktijkvoorbeelden.

“De gids voor cOemrah en Hadj”

Het tweede boek is “De gids voor cOemrah en Hadj”. Een goed boek om je in te lezen over hoe de Profeet (vrede zij met hem) deze grote daden van aanbidding verrichtte. En natuurlijk zeer handig om bij je te hebben ter voorbereiding op jouw cOemrah- of Hadj-bedevaart.

De cOemrah (kleine bedevaart naar Mekka) en de Hadj (grote bedevaart naar Mekka) zijn twee belangrijke daden van aanbidding binnen de Islam. De cOemrah is een aanbevolen daad en kan meerdere keren per jaar verricht worden. De Hadj is een verplichte daad voor degenen die daartoe in staat zijn en kan één keer per jaar verricht worden. Bij het verrichten van de cOemrah en de Hadj dienen moslims het voorbeeld van de Profeet (vrede zij met hem) te volgen. Zij moeten daarbij de voorschriften in acht nemen die de Profeet (vrede zij met hem) in acht heeft genomen. In deze gids beschrijft de auteur deze voorschriften stapsgewijs, zodat bedevaartgangers hun cOemrah of Hadj volgens het voorbeeld van de Profeet (vrede zij met hem) verrichten.

Bestel ze nu!

Beide boeken zijn nu verkrijgbaar via onze webshop! Klik hier voor het boek “Het uitnodigen naar Allah”. En hier voor het boek “De gids voor cOemrah en Hadj”.

Breid je collectie al-Yaqeen boeken nu uit met deze twee nieuwe boeken en raad ze je broeders en zusters natuurlijk ook aan! Vandaag besteld, is morgen in huis inshaa'Allaah!

Team al-Yaqeen
3 februari 2015