Al-Yaqeen on tour

3957

De moslimgemeenschap in Nederland loopt tegenwoordig tegen vele uitdagingen aan. Zo wordt van hen geëist dat zij binnen de maatschappij participeren en hebben zij daarnaast ook de taak om hun islamitische identiteit te waarborgen. De ervaring leert echter dat een grote groep moslims op school, op de werkvloer én in hun directe omgeving tegen vele situaties aanlopen waar zij zich geen raad mee weten.

In het kader hiervan lanceert al-Yaqeen een nieuw concept kennisbijeenkomsten. Deze noemen wij: “al-Yaqeen on tour”. Hierbij gaan wij verschillende steden langs om onze achterban een antwoord te bieden op de vele vragen die vandaag de dag gesteld worden. De islamitische kennis die we in huis hebben, zal samengebracht worden met de expertise van verschillende vakmensen, zoals sociologen, psychologen en artsen. Op deze wijze hopen wij onze achterban de nodige handvatten te kunnen meegeven en wegwijs te maken binnen de Nederlandse maatschappij, mét behoud van hun islamitische identiteit.

Morgen maken wij het eerste thema bekend en zullen wij jullie in shaa Allah op de hoogte brengen in welke stad wij dit nieuwe spektakel zullen aftrappen. Houd onze site en social media in de gaten!

Team al-Yaqeen
23 november 2016