Al-Yaqeen Zomerschool 2016!

6487

Nog geen plannen deze zomer? Spendeer je dagen dan nuttig tijdens de zomerschool van al-Yaqeen! Want ook dit jaar weer organiseren wij samen met stichting as-Soennah een zomerschool. Deze gaat van start op maandag 18 juli 2016 en duurt tot en met vrijdag 12 augustus 2016.

Doelgroep

De zomerschool is voor broeders vanaf de leeftijd van 16 jaar. Er worden geen uitzonderingen gemaakt voor deelnemers onder de 16.

De vakken

Om Allah, de Verhevene, op een juiste manier te aanbidden is het zeer belangrijk dat men kennis heeft van de Koran, cAqiedah, Fiqh en de Arabische taal. Hierdoor is het vakkenpakket van de zomerschool grotendeels daarop gericht. Daarnaast worden er ook gastcolleges gegeven in andere islamitische wetenschappen door verschillende studenten van de Islamitische Universiteit van Medina. De leerlingen zullen zich vier weken lang voornamelijk bezighouden met:

·         De Koran

o   Memoriseren (Hifdh)

o   Herhalen van het reeds gememoriseerde (Moeraadjacah)

·         cAqiedah

o   De zuilen van het geloof

·         Fiqh

o   Reinheid

o   Gebed

·         Arabische taal

o   Leesvaardigheid

o   Spreekvaardigheid

o   Schrijfvaardigheid

De docenten

Naast het gegeven dat onze docenten de Nederlandse taal prima beheersen, zijn ze ook studenten aan de gerenommeerde universiteit van Medina. Ook hebben zij allemaal hun studie afgerond aan het Instituut voor de Arabische taal dat deel uitmaakt van de universiteit.

Aanmelden

De leerling kan zich aanmelden voor de zomerschool door een mail te sturen naar zomerschool@al-yaqeen.com Hij vermeldt daarbij zijn naam, adres, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, leeftijd en op welk niveau hij denkt te zitten. Aanvankelijk kan de leerling zich aanmelden voor een beginnersniveau of gevorderde niveau, maar de toelatingstoets bepaalt uiteindelijk op welk niveau hij werkelijk kan starten.

Overnachting en eten

Voor de leerlingen zijn er slaapplekken geregeld en worden er drie maaltijden per dag geserveerd. Overnachten in de stichting is niet verplicht. De leerling kan er ook voor kiezen om thuis te slapen. Een voorwaarde is wel dat hij de volgende dag op tijd weer binnen is voor de lessen.

De kosten

De inschrijfkosten zijn €100 per leerling voor 4 weken. In dit bedrag is inbegrepen:

Eten, drinken, overnachting en ontspanningsactiviteiten. De leerling is pas aangenomen als het inschrijfgeld is voldaan.

Beperkt aantal plekken

Omdat het bij ons om kwaliteit draait en niet om kwantiteit, is ervoor gekozen om met kleine klassen te werken en is dus een beperkt aantal plekken beschikbaar gesteld. Schrijf je snel in, want vol is vol! Laat deze kans niet aan jou voorbij gaan en maak deze vakantie tot je beste en meest baatvolle vakantie ooit!

Meer informatie

Wil je het programma zien, klik dan hier.

Voor meer informatie kun je mailen naar zomerschool@al-yaqeen.com.

Team al-Yaqeen
16 mei 2016