Alles wat je moet weten over de Ramadan en het vasten

13136

De maand Ramadan breekt bijna aan en daarom is het belangrijk om met volle aandacht en kennis deze maand tegemoet te gaan. Waarom vasten wij ook al weer? En wat maakt het vasten geldig en wat maakt het juist ongeldig? Hoe dien ik mij als vastende te gedragen? En waarom heeft de maand Ramadan zo’n aanzien?

Dit en meer zal Ustaadh Rafik Aboe Raihana aan ons vertellen in een tweedelige stoomcursus over het vasten in de maand Ramadan. Vandaag en volgende week zondag (12 en 19 april) om 21:00u is deze seminar live te volgen op onze Facebook-pagina.

Dat het vasten in de Ramadan iets groots is voor de moslims moge duidelijk zijn. We vervullen hiermee immers één van de vijf zuilen van de Islam. Reden te meer om deze daad van aanbidding goed in te gaan en alle voorbereidingen te treffen.

Let op, de stoomcursus is een serieuze les waarbij jij, de kijker, de lesstof goed tot je moet nemen. Daarom is er een speciale hand-out hiervoor gemaakt die tijdens de seminar gebruikt moet worden. Download deze Powerpoint-bestanden Seminar Vasten_deel 1 en Seminar Vasten_deel 2 en houd ze bij de hand tijdens de live-les. De seminar is dus geen vermanende lezing, maar een serieuze les. We verwachten dan ook dat je goed oplet en de kennis tot je neemt, deze toepast en eventueel aan anderen doorgeeft.

Team al-Yaqeen