Amsterdamse moskeeën extra beveiligd

2812

Amsterdam gaat op korte termijn moskeeën en andere islamitische instellingen extra beveiligen. In een brief aan de gemeenteraad geeft burgemeester Halsema aan dat het risico op een aanslag reëel is vanwege een “verhoogde voorstelbare dreiging voor islamitische instellingen”.

Halsema zegt dat “een aantal noodzakelijke, aanvullende veiligheidsmaatregelen” genomen zullen worden. Ze schrijft niet expliciet om welke instellingen het gaat. Ook blijft onvermeld wat de extra beveiligingsmaatregelen inhouden.

In 2014 werd een vergelijkbare beslissing genomen over Joodse instellingen in Amsterdam. Daar kwamen toen onder meer bewakingsposten, die inmiddels zijn vervangen door bewakingscamera’s.

Meerdere moskeeën in Amsterdam kregen het afgelopen jaar te maken met bedreigingen. Zo werd een woordvoerder van de Nasr-moskee vorige maand in een video met de dood bedreigd, omdat de moskee had geweigerd een dodengebed te verrichten. In januari vorig jaar werd een onthoofde pop bij een moskee in Amsterdam-Noord gelegd.

Bron: NOS.nl

Team al-Yaqeen