As-Soennah ontkent steun van RIHS

3669

Het bestuur van de as-Soennah moskee in Den Haag heeft opnieuw ontkend dat de moskee onder invloed staat van buitenlandse financiers. Het moskeebestuur reageerde woensdagavond op een uitzending van Nieuwsuur van eind april. Daarin stelde het programma dat verschillende islamitische instellingen in onze regio geld krijgen vanuit het buitenland.

Volgens Nieuwsuur en NRC zou de as-Soennah moskee geld hebben ontvangen vanuit Koeweit. Dat werd eerder al door het bestuur ontkend. In een schriftelijke verklaring zegt het moskeebestuur: “Wij benadrukken dat wij op geen enkele wijze een relatie hebben, zakelijk noch financieel, met Revival of Islamic Heritage Society.”

Vrouwenbesnijdenis

Ook meldde Nieuwsuur dat de moskee zich naar buiten toe gematigder zou presenteren dan die in werkelijkheid zou zijn. Een voorbeeld zou het onderwerp van vrouwenbesnijdenis zijn. Het bestuur laat hierover weten: “Al in 2008 hebben wij in een publicatie dit fenomeen veroordeeld. De docent die de betreffende uitspraak over vrouwenbesnijdenis deed, heeft in een gesprek met het bestuur afstand genomen van de gedane uitspraken en spijt betuigd.”

Wat betreft materiaal op de site van de moskee waarin extremistische standpunten zouden worden verkondigd, verklaart het bestuur het volgende: “Wij zijn al ruim anderhalf jaar bezig met het opschonen van ons studiemateriaal, online bibliotheek en videotheek. De aangehaalde fragmenten zijn een typisch voorbeeld van materiaal dat niet geplaatst had mogen worden. Deze zijn nu dan ook met voorrang verwijderd.”

Bedreigingen

Ook verwijst de moskee naar bedreigingen die de afgelopen jaren bij zijn binnengekomen. “Dit heeft ons alleen maar gesterkt in ons streven om nog meer de verbinding te zoeken met andere religieuze en maatschappelijke organisaties. Angst, xenofobie en intolerantie kunnen alleen maar worden tegengegaan wanneer we samen optrekken en de handen ineen slaan.”

Lees het bericht op: Omroepwest.nl

Team al-Yaqeen
18 mei 2018