Asscher in gesprek met moskeebesturen na dreigbrief

2591

De besturen van de bedreigde moskeeën gaan donderdagmiddag in gesprek met minister Lodewijk Asscher en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Dick Schoof. De bijeenkomst heeft plaats in de Imam Malik Moskee in Leiden. Tientallen moskeeën uit de regio kregen eind februari een dreigbrief met daarop een hakenkruis en de adelaar van nazi-Duitsland. Verschillende moskeebesturen hebben aangifte gedaan bij de Politie.

De besturen zijn door de regering uitgenodigd om te praten over de bedreigingen. Abdelhamid Taheri, voorzitter van de as-Soennah moskee in Den Haag, hoopt dat de overheid sneller gaat optreden bij dit soort bedreigingen. “Dit is terrorisme, want ze ontwrichten de samenleving met de bedreiging. Dus dit moet ook worden gezien als terreur en daar moet beleid op worden gemaakt.”

Verschillende moskeebesturen en landelijke overkoepelende organisaties zoals het SIORH (Samenwerkingsverband Islamitische Organisaties Regio Haaglanden) zijn aanwezig bij de bijeenkomst donderdag om 15.30 uur.

“Binnenkort hoog bezoek”

Op de dreigbrieven stond: “Binnenkort hoog bezoek!! Varkens. Anti-islam. Islam is valse en duivelse religie”. De moskeebesturen zijn ontzettend geschrokken na de dreigbrieven. “Zo’n massale bedreiging hebben we nog nooit meegemaakt”, aldus Taheri na het ontvangen van de brief. “De moskeebestuurders weten hier ook geen raad mee. De moslimgemeenschap leeft in grote angst”, vervolgt Taheri.

Bron: OmroepWest.nl

Team al-Yaqeen
8 maart 2016