Banen creëren tegen radicalisering

3656

De burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen, pleit voor een sociaaleconomische aanpak om radicalisering te gaan. De stad moet meer banen gaan creëren en het bedrijfsleven zou alerter moeten zijn, zegt hij in Het Financiële Dagblad.

„Meer dan een miljoen moslims in Nederland accepteren onze samenleving, maar het is zuur als je ambitieus bent en toch geen baan krijgt omdat je moslim bent”, aldus van Aartsen. „We werken al goed samen met het bedrijfsleven, maar er moet een kop bovenop. Het is onze taak en die van het bedrijfsleven extra alert te zijn.” Ook is het zaak er 'vroeg bij te zijn', erkent hij, waarbij onderwijs de sleutel is. „Laat ik het zo zeggen: het doel is kinderen vanaf 8 jaar in een gedisciplineerde omgeving te krijgen en te houden.”

De niet-westerse bevolking van zijn stad ziet de burgervader als een zegen voor Den Haag. „Net als een eeuw geleden komt er een nieuwe klasse op, die ambitieus is en geld wil verdienen. Je ziet het terug in het aantal ondernemers dat een bedrijf begint, het aantal jongeren dat een opleiding volgt. Die mensen vormen over 10 tot 15 jaar de ruggengraat van onze economie. Het is geen zwakte, het is de kracht van de stad.”

Bron: Telegraaf.nl

Team al-Yaqeen
15 september 2014