Bejubelende reacties na brandstichting moskee

7079

Vol verbazing hebben we kennis genomen van beschamende reacties op de in brand gestoken moskee in Enkhuizen. Op vele internetpagina’s leven bezoekers zich flink uit en zijn de reacties niet uit de lucht gegrepen.

‘Nederland mijn vaderland’… ‘De fik erin die troep’ … ‘Een minaret als paaskaars, dat is wel origineel’… ‘Het ruimt zo lekker op!!’… ‘Volgende x als zo ding vol zit tapijtsnuivers’… ‘We want more’… ‘Gas erop wedden dat het die gene niet lukt in een week al die haathuizen in nl af te branden’… ‘Het is gewoon de wil van Allah anders had hij het wel laten regenen. Ook hij is dus van mening dat er nu wel genoeg bidhuizen voor hem zijn gebouwd.’

Andere berichten weer dat de moslims zelf hun gebedshuis wel zullen hebben aangestoken voor de verzekering, dat de moskeebrand een goed alternatief was voor de vanwege droogte afgelaste paasvuren en dat je zulke dingen kunt verwachten wanneer je buurtbewoners een ongewenste moskee door de strot duwt.

Deze berichten werden een keer of driehonderd geliket. Er verschenen reacties op die de volgende strekking hadden: ‘Jammer dat ie niet volledig is afgebrand’… ‘Daar moet op gedronken worden’… ‘Laat dit het voorbeeld zijn voor alle moskeeën. Hulde aan de dader’… ‘Jammer dat er niemand in zat.’… ‘Gaan we een inzamelingsactie opzetten voor oud papier en peut?’… ‘Iemand zin om hier in IJmuiden een moskee weg te ruimen?’… en meer van dit soort berichten.

De laatste jaren ontstaat op verschillende plaatsen waar de haat tegen de Islam en moslims worden geuit, ook een sfeer waarin geweld bijna logisch is. En het zou niet raar zijn als één of andere gek de daad bij het woord zal voegen.

Ook PVV-leider Geert Wilders kwam met een artikel waarin hij schrijft: ‘Het is tijd voor de aanpak van de grootste ziekte die ons land de afgelopen eeuw heeft gekend, de islam.’ Voor hem is de Islam erger dan alles wat de afgelopen eeuw heeft plaatsgevonden en is deze prachtige religie voor hem niets meer dan een ziekte. Wie gelooft in deze twee zaken, kan slechts tot één conclusie komen: die ziekte zou moeten worden uitgeroeid.

Velen staan bij het minst geringste op hun achterste benen. Terwijl als Wilders en zijn gelijken aanzetten tot geweld er een oorverdovende stilte klinkt.

Hoe zou het hebben geklonken als de plaatsers van deze berichten moslim waren geweest? Waarschijnlijk werden zij dan geschaard onder radicalen, fundamentalisten en extremisten van het ergste soort.

Bronnen: BNR.nl en Trouw.nl

Team al-Yaqeen 12 april 2013