Bekeerlingendag 2014 op 21 juni!

5647

Assalaamoe calaykoem beste broeder/zuster,

Beste familie van een bekeerling,

Stichting as-Soennah en Team al-Yaqeen zijn verheugd om aan te kondigen dat wij op 21 juni aanstaande de tweede jaarlijkse bekeerlingendag organiseren! Dit jaar is gekozen voor het thema ‘de nieuwe moslim en de omgang met familie’.

Het komt geregeld voor dat iemand die geïnteresseerd is in de Islam aangeeft dat hij of zij het moeilijk vindt om zijn ouders op de hoogte te stellen. Ook horen wij geregeld bij de begeleiding van nieuwe moslims dat er spanningen zijn tussen hen en hun familie en vrienden. Gelukkig horen we aan de andere kant ook dat er ouders, familieleden en vrienden zijn die de nieuwe moslim steunen ongeacht zijn of haar keuze.

Wij zijn ons bewust van de negatieve mediaberichten over de Islam. Wij begrijpen ook dat het best moeilijk kan zijn voor ouders als hun zoon of dochter mededeelt dat hij of zij moslim wil worden. Soms komt het ook volledig onverwachts voor de familie. Het is dan ook niet vreemd dat er eerst met ongeloof of wantrouwen wordt gereageerd.

Op deze dag willen wij nieuwe moslims en hun familie middels een lezing laten zien hoe een moslim met zijn of haar familie dient om te gaan en andersom ook. Daarnaast zal er een vraag- en antwoordsessie zijn waarin eenieder zijn of haar brandende vragen kan stellen. De dag wordt afgesloten met een uitgebreide maaltijd waarbij de gasten en de vrijwilligers elkaar beter kunnen leren kennen.

Meld je dus snel aan via ons aanmeldformulier en neem zoveel mogelijk familie en vrienden mee. Wij hopen je op 21 juni 2014 te mogen ontvangen in de moskee!

Stichting as-Soennah en
Team al-Yaqeen
7 juni 2014