Bekeerlingendag 2019

11178

As-Salaamoe ʿalaykoem, beste broeders en zusters,

Het doet ons genoegen de jaarlijkse Bekeerlingendag weer aan te kondigen, waarbij dit keer ‘zingeving’ als thema is gekozen. Op 14 april aanstaande staan onze deuren voor je open om deel te nemen aan deze fantastische middag, die altijd speciaal in het teken staat van alle bekeerlingen. Geïnteresseerden zijn natuurlijk ook altijd welkom.

Zingeving in de Islam

In de oprukkende secularisatie van de samenleving lijkt het zingevingsbegrip evenredig aan populariteit te winnen. Dat is geen toeval, want het toont de kennelijke behoefte van de mens aan antwoorden en aan richting in het leven.

Gelukkig verkeren wij in de gezegende positie dat kwesties als betekenis en duiding ons zijn geschonken via onze Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) in de heilige Koran. In duidelijke bewoordingen richt Allah Zich hierin rechtstreeks tot de mens, die Hij niet alleen aanspoort tot rechtvaardig, zachtmoedig, behulpzaam en nederig gedrag, maar ten aanzien van zingeving rust belooft aan eenieder die zich berouwvol tot Hem wendt. Zo spreekt Allah tot ons in Soera ar-Raʿd, vers 28 (interpretatie van de betekenis): “Weet dat door het gedenken van Allah de harten tot rust komen.”

De centrale lezing ‘Zingeving in de Islam’ op deze Bekeerlingendag zal gegeven worden door Imam & Islamdocent Aboe Ismail.

Programma:

Tijd Onderdeel
13:50u-14:15u Dhoehr-gebed
14:15u-15:00u Inloop met koffie, thee en koekjes
15:00u-15:30u Lezing: “Zingeving in de Islam”
15:30u-16:00u Discussie-sessie
16:00u-16:30u Interactief gedeelte
16:30u-17:40u Afsluiting met eten en drinken

 

De dag wordt afgesloten met een uitgebreide maaltijd waarbij men nader met elkaar kan kennismaken. Vanzelfsprekend zijn vrienden en familie ook van harte welkom, dus meld je snel aan via ons aanmeldformulier.

Hopelijk tot ziens op 14 april 2019 in onze moskee aan de Fruitweg 5-9 te Den Haag!

Stichting as-Soennah en
Team al-Yaqeen