Bill Cosby: "We moeten meer als moslims zijn"

7391

De welbekende stand-up komediant en hoofdrolspeler in de populaire “The Cosby Show”, Bill Cosby, schreef een opiniestuk voor de The New York Post. Hierin beschreef hij de vele gebreken van de huidige samenleving, zoals het meten met dubbele maat, drugsgebruik en een gebrek aan goede opvoeding.

Bill Cosby geeft aan al vaker te hebben gezegd dat verandering bij de opvoeding thuis begint en niet op school. Als voorbeeld haalt hij het verhaal aan van Earl Lloyd, de eerste donkere NBA basketbalspeler. Toen deze thuis kwam, vroeg zijn moeder hem: “Waar was je?” Hij antwoordde: “Ik was buiten.” “Nee nee, waar was je?”, vroeg ze. Hij zei: “Mam, ik was gewoon…”. Zijn moeder zei: “Ik stelde je een vraag!” Hij zei: “Ik was op het plein.” Ze zei: “Ik heb je gezegd daar niet meer te zijn met die jongens.” Hij zei: “Ik deed niets.” Waarna zij zei: “Kijk, als jij niet in beeld bent, kan je ook nergens bij betrokken raken.”

Bill Cosby geeft aan dat het ook mis gaat met de bekendheden. Zo geeft hij aan dat mensen wisten wat Michael Jackson en Whitney Houston deden en dat zij toch verslaafd raakten. “Waar was hun familie? Waarom zorgden zij er niet voor dat zij hulp kregen? Waarom stond de familie van Michael erbij en lieten zij hem een dokter Feelgood toe, als zij wisten dat hij slaap-, medicijn- en andere problemen had? Waarom pakte de familie van Whitney haar crackpijp niet af? Deze mensen hadden meer dan genoeg geld om te doen wat goed was”, aldus de acteur.

De moslims als voorbeeld

Hij adviseert om meer te zijn zoals moslims. Hij zegt: “Ik ben zelf christen. Moslims worden verkeerd begrepen. Opzettelijk verkeerd begrepen. We zouden meer als hen moeten zijn. Zij hebben gelijk, vooral wat betreft hun kinderen. Er is geen groep zoals de moslims die zoveel investeren in het onderwijzen van goede dingen aan hun kinderen. Zij roken niet, zij drinken niet, zij beschermen hun vrouwen en zij eisen respect. En wat doen de andere mensen? Zij klagen over hen en bekritiseren hen. We zouden juist een betere wereld hebben als we hen zouden nadoen. We kunnen de zaken die werken omarmen.

Wij hebben mensen nodig die niet alleen maar in de kerk maar ook in de gemeenschap niet bang zijn om zich uit te spreken. Omdat zij een kind willen horen lachen, en niet willen horen schreeuwen omdat zij door een kogel zijn geraakt. Wij willen dat ze buiten kunnen spelen.”

Bron: NYPost.com

Team al-Yaqeen 12 juni 2013