Bisschop: We kunnen leren van moslims en vijf keer per dag bidden

7208

Het zou beter zijn als katholieken net als moslims vijf keer per dag zouden bidden. ,,Van de gebedsvroomheid van moslims kunnen we wat leren”, aldus bisschop Gerard de Korte van het bisdom Den Bosch. ,,Dat kan heel heilzaam zijn.”

In een interview met De Gelderlander geeft de bisschop te kennen dat het goed zou zijn als katholieken net als in vroegere tijden weer vaker zouden bidden.

,,Moslims bidden vijf keer per dag, geven aalmoezen aan mensen die arm zijn, gaan op bedevaart en vasten. Dat zijn allemaal elementen die ook in het christelijk geloof zijn terug te vinden. Klassiek hadden katholieken een ochtendgebed, een gebed voor het slapengaan en drie gebeden bij de maaltijden. Dat zijn er ook vijf.”

Spiegel

De Korte zou er voorstander van zijn dat dit alles weer in ere hersteld zou worden. ,,Er zit in onze cultuur iets van hectiek, van drukte. Dan kunnen juist die momenten van bezinning heel heilzaam zijn. Moslims houden ons die spiegel voor.”

De bisschop zegt verder: “De mens is onuitroeibaar religieus. En wat ik zie is dat steeds meer mensen de vraag stellen: wat is de zin van mijn bestaan, is dood echt dood?”

Bron: AD.nl

Team al-Yaqeen