Boek over radicalisering van imam as-Soennah

2185

Imam en onderzoeker Aboe Ismail van de Haagse as-Soennah moskee poogt in zijn boek 'Radicalisering in beeld' de radicalisering onder jongeren vanuit twee werelden uit te leggen. Hij wil daarmee het fenomeen 'voor zichzelf en voor anderen inzichtelijker en begrijpelijker' maken. Dit meldt Omroep West die het bericht van moskee as-Soennah hierover oppikte.

Islamitisch radicalisme is de afgelopen tijd geregeld onderwerp van gesprek. Sommige onderzoekers menen dat radicalisme slechts van binnenuit kan worden aangepakt.

Aboe Ismail probeert in zijn boek antwoord te geven op de vragen wat radicalisering inhoudt, hoe het ontstaat en hoe het bestreden kan worden. In zijn boek benaderd hij de vragen vanuit een westers en islamitisch oogpunt.

'Boek levert bijdrage aan debat'

Volgens professor Thijl Sunier, hoogleraar antropologie van religie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, kan dit boek een belangrijke rol spelen aan het debat rondom radicalisering. 'Niet in de laatste plaats omdat de auteur wil laten zien dat moslims, inclusief die een salafistische levenswijze volgen, partners zijn in de bestrijding van gewelddadige denkbeelden.'

Bron: Omroepwest.nl

Team al-Yaqeen
2 mei 2016