Boek: Radicalisering in beeld

3879

Islamitisch radicalisme is op dit moment regelmatig onderwerp van gesprek. Volgens sommige onderzoekers kan dit probleem alleen worden opgelost als het van binnenuit zou worden aangepakt. Hiervoor zou de overheid de handen ineen moeten slaan met moskeeën en imams. De vraag is echter of imams en moskeeën wel een goed en duidelijk beeld hebben van wat radicalisering precies inhoudt, hoe deze ontstaat en hoe deze bestreden dient te worden.

Onze imam Aboe Ismail heeft een boek geschreven waarin hij op zoek gaat naar antwoorden op deze en nog andere belangrijke vragen. Hij belicht daarbij het islamitische radicalisme en probeert deze vanuit zowel een westers als een islamitisch oogpunt te benaderen. In een poging om dit onderwerp voor zichzelf en voor anderen begrijpelijker te maken, plaatst hij de verschillende visies naast elkaar, maakt een schets van deze problematiek en zoomt dieper in op de oorzaken daarvan.

Het boek is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederlandse boekhandels, online en uiteraard via onze webshop. Bestel hem nu en ontvang hem morgen in huis!

Bestuur stichting as-Soennah en
Team al-Yaqeen
1 mei 2016