Brabantse 'NSB' verstuurt boze brieven over moslims

2267

In Tilburg zijn twee verschillende brieven verspreid die beiden zijn ondertekend door 'Neo/nazi partij N.S.B. Brabant Tilburg'. De brieven, waarvan er één lijkt op een pamflet, zijn een klaagzang over moslims en roepen vrouwen op geen hoofddoek meer te dragen. Ook het COA krijgt de wind van voren.

De politie bevestigt dat meerdere mensen de brieven hebben ontvangen. Een inwoner van de Tilburgse wijk Reehof kreeg beide brieven, in januari en vorige week. Meldpunt Islamofobie heeft de teksten geopenbaard in een Facebookbericht.

In het handgeschreven briefje staat dat moslims en asielzoekers naar voormalig concentratiekamp Bergen-Belsen zouden moeten. Ook prijkt een hakenkruis op het papiertje.

In het pamflet krijgen vooral vrouwen met een hoofddoek ervan langs. "Een vrouw met een Hoofddoek op heeft zeker iets te verbergen", zo schrijft men. "Of is het een familie verplichting dat achterlijk gedoe." De maker van de tekst schrijft verder onder meer – in gebrekkig Nederlands – dat vrouwen moeten ophouden met het dragen van een hoofddoek.

Maatregelen
Doen zij dat niet, dan "zijn wij gedwongen tot het nemen van minder prettige maatregelen op straat of elders. Wij zijn het zat om aan te zien dat Nederland kapot gaat aan die achterlijke "Islam.!!!", zo dreigt de schrijver.

De auteur gaat niet alleen te keer tegen vrouwen met een hoofddoek, maar ook tegenover het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). De organisatie moet volgens de penvoerder "bestreden worden met hun achterlijk sociaal beleid voor die vluchtelingen".

Hitler
De tekst wordt afgesloten met "Als het nu 1940 zou zijn dan had Hitler dit probleem al lang op gelost maar nu doen wij dat voor hun. Heil Wilders". De brief is ondertekend. Rechtsonder is een SS-symbool geplaatst.

De Neo/nazi partij N.S.B. Brabant Tilburg heeft volgens de brief 55 leden, maar is op het internet onvindbaar. Een woordvoerder van de politie zegt de organisatie niet te kennen, en overlegt met Justitie om te bepalen of er strafbare feiten zijn gepleegd.

Bron:AD.nl

Team al-Yaqeen
14 maart 2016