Brandstichting in moskee; dader verwijst naar aanslag Christchurch

2982

De politie van Escondido, ten noorden van San Diego in de Amerikaanse staat Californië, onderzoekt samen met de brandweer en de FBI een brandstichting bij de lokale Dar-ul-Arqam-moskee.

Aanwezigen in de moskee roken rond kwart over drie ’s nachts plots een brandgeur en ontdekten de brand. Het lukte de aanwezigen om de brand zelf te doven. Bij aankomst merkte de politie de haatdragende graffiti die op de oprit van het islamitisch centrum gespoten was. De tekst maakte een verwijzing naar de aanslag in Christchurch afgelopen week. Hierbij kwamen vijftig mensen om het leven nadat een Australische rechts-extremist tijdens het vrijdaggebed het vuur opende in twee moskeeën. De politie heeft de exacte inhoud van de boodschap niet vrijgegeven.

Vuurversneller

Na de aanslag werd het ochtendgebed in de Dar-ul-Arqam-moskee afgelast, aangezien de politie en brandweer nog bezig waren met onderzoek ter plekke. Volgens de politie, die het misdrijf als brandstichting én haatmisdrijf behandelt, lijkt het erop dat er een chemische vuurversneller gebruikt is om het vuur aan te steken en snel te laten verspreiden. Tot zover zijn er nog geen verdachten gearresteerd.

“Iedereen is gespannen”, aldus Yusef Miller, woordvoerder van de islamitische gemeenschap in Escondido. “Toen bleek dat er een verwijzing was naar Nieuw-Zeeland heeft dat heel veel mensen angst aangejaagd.” De man adviseert alle moslims in de regio om extra voorzichtig en waakzaam te zijn.

Lees het volledige bericht op: HLN.be

Team al-Yaqeen