Britse moskeeen onder vuur

5476

Sinds de moordaanslag op de Britse soldaat Lee Rigby is het aantal geweldsincidenten tegen moslims en islamitische bouwwerken explosief gestegen. Britse moskeeën hebben hierdoor drastische veiligheidsmaatregelen moeten nemen.

Voor de veiligheid van de islamitische gemeenschap zijn zogeheten saferooms, omheiningen, metalen hekken en een “paniek-knop” geen overbodige luxe, aldus de Raad voor Amerikaans-Islamitische Relaties (CAIR). Dit is één van de belangrijkste moslimkoepels van de Verenigde Staten. “De dreiging jegens moskeeën lijkt nergens zo groot als in Groot-Brittannië”, aldus woordvoerder Ibrahim Hooper in The Guardian.

Het meldpunt voor fysiek en verbaal geweld tegen de Islam ontving in de week na de moord tweehonderd meldingen. Normaal ligt dit aantal op enkele tientallen. In tien gevallen zijn moskeeën belaagd.

Op een Islamitische kostschool in zuid-Londen ontsnapten studenten en docenten aan een grote brand. Oorzaak: brandstichting. Hiervoor heeft de politie vier tieners als verdachte opgepakt. Eerder brandde ook een Islamitisch centrum in het noorden van Londen tot de grond toe af.

Bron: Telegraaf.nl

Team al-Yaqeen 12 juni 2013