BURGEMEESTER DEN HAAG MAAKT ‘DEN HAAG BEKENT KLEUR’ ONMOGELIJK

1548

Met verbazing heeft het Samenwerkingsverband Islamitische Organisaties Regio Haaglanden (SIORH) kennis genomen van het besluit van de burgemeester van Den Haag om ‘Den Haag Bekent Kleur’, een manifestatie waar burgers en organisaties van verschillende religieuze, culturele en etnische achtergronden aan willen deelnemen, onmogelijk te maken. De vreedzame manifestatie staat in het teken van de toenemende moslimhaat in ons land, het extreemrechts geweld en vóór inclusiviteit en verbinding tussen burgers.

In plaats van ‘Den Haag Bekent Kleur’ in de wijk te organiseren en een symbolische en vreedzame beschermingshaag rondom onze bedreigde religieuze instituties te vormen, verwijst de burgemeester de vreedzame burgers naar het Zuiderpark. Hierdoor wordt de bodem onder de manifestatie weggehaald en moet SIORH de duizenden mensen, die het geluid dat wij willen afgeven de afgelopen dagen massaal hebben gesteund, teleurstellen.

De gemeente van Vrede en Recht zou zich samen met andere overheden moeten richten op het effectief bestrijden van extreemrechts geweld en ruimte bieden aan eenieder die een positieve bijdrage levert aan de samenleving.

De burgemeester had een duidelijk signaal kunnen afgeven door een breed maatschappelijk gedragen initiatief als ‘Den Haag Bekent Kleur’ met een inclusieve boodschap te steunen, in plaats van deze in de behandeling min of meer gelijk te stellen aan een neonazistische groepering die haat en intolerantie predikt.

Samenwerkingsverband Islamitische Organisaties Regio Haaglanden (SIORH)
26 oktober 2018