Caissière afgewezen vanwege hoofddoek

3472

Twee weken geleden solliciteerde Saloua Elhajou bij tuincentrum GroenRijk in Tilburg. De jonge Tilburgse moslima kreeg hierop te horen dat de hoofddoek een belemmering was.

“Ik wist niet wat ik hoorde”, geeft Saloua Elhajou aan. Wim van de Noort van GroenRijk Tilburg heeft het verhaal van de Tilburgse bevestigd. “Dit past niet in onze bedrijfscultuur. We vinden het niet gewenst, daar hebben we een uitgesproken mening over.” Zijn partner Marjolein van de Noort: “Het gaat ons om uiterlijk en presentatie. We willen hier ook geen personeel met neusringen en piercings. Als iemand een tatoeage heeft laten zetten, dan moet die bij ons volledig bedekt zijn.”

Bron: Bd.nl

Update:

GroenRijk heeft besloten voor al haar vestigingen een gedragscode opstellen voor een representatief uiterlijk van winkelpersoneel. Ook zal er ruimte zijn voor moslima’s om een hoofddoek te dragen. Dit werd door directeur Nico Koppenol van GroenRijk dinsdag bekendgemaakt. “We betreuren dit incident, dit had niet mogen gebeuren.”

GroenRijk geeft hiermee een reactie op de commotie die is ontstaan na berichtgeving in het Brabants Dagblad dinsdagrondom de Tilburgse (franchise)vestiging van GroenRijk.

“We betreuren dit incident, dit had niet mogen gebeuren. Al onze vestigingen, ook die in Tilburg, kennen een zeer divers personeelsbestand en dat waarderen we zeer”, aldus Koppenol. Wel is hij blij dat de franchisenemer excuses heeft aangeboden aan de betrokken moslima en haar heeft uitgenodigd voor een gesprek. Tot nu heeft GroenRijk geen centrale gedragscode voor een representatief uiterlijk. Deze wordt nu wel opgesteld. Koppenol: “Bij het opstellen ervan zullen we de ervaringen van de lokale vestigingen en van onze eigen medewerkers benutten.”

Bron: Bd.nl

Team al-Yaqeen
10 maart 2015