Campagne benefiet gaat door

6327

Drie dagen geleden informeerden wij jullie over de voortgangen van het brengen van de jullie donaties naar het vluchtelingenkamp in az-Zactarie, Jordanië. Wij gaven hierbij een overzicht van welke spullen er gekocht zouden worden en aan de vluchtelingen gegeven worden.

Media-aandacht

Inmiddels hebben vele delen van de Arabische wereld lucht gekregen van onze actie en heeft het ontzettend veel media-aandacht gekregen. Het is dus flink aanpoten voor Sheikh dr. Rachid Nafi om alle zenders hun gevraagde interview te geven. Moge Allah hem daarin bijstaan en hem daar rijkelijk voor belonen.

Donderdag 7 februari 2013 om 17.00u (Nederlandse tijd) zal Sheikh dr. Rachid Nafi live in de uitzending zijn van het programma 'Kayf?' (Hoe?) op Nilesat. En op dezelfde dag eveneens op Nilesat om 19.00u op het kanaal van ash-Shacb Soeriya (het Syrische volk) in een reportage over 'De inzet van de stichtingen as-Soennah, al-Yateem en al-Yaqeen uit Nederland'.

Dank!

En moge Allah natuurlijk ook alle donateurs belonen. Onze dank kan niet vaak genoeg geuit worden. De Oemmah heeft zich van zijn sterke kant laten zien en daar zijn we trots op. Ook de dank van de vluchtelingen aan jullie is enorm. Jullie hebben hen uit de brand geholpen! Moge daarom Allahs Gulle Beloning jullie toekomen.

Update

Er zijn weer enkele ontwikkelingen gaande rondom onze benefiet. Van deze ontwikkelingen willen we jullie zoveel mogelijk op de hoogte houden. Houd onze site daarom goed in de gaten om met eigen ogen te zien wat er met jullie donaties gebeurt. Beeldmateriaal volgt ook inshaa'Allaah.

In ons eerder bericht van 3 februari 2013 hebben we gezegd dat gisteren de oplevering zou zijn van 30 woonwagens. Dit bleek omwille van logistieke redenen helaas niet haalbaar, omdat er slechts één partij is die kan transporteren. De oplevering is daarom verschoven naar morgen. De volgende oplevering wordt zondag 10 februari 2013 verwacht. Van de opleveringen worden jullie inshaa'Allaah ook op de hoogte gebracht. Mochten er data wijzigen, dan laten we jullie dat ook weten.

Ook hebben we jullie laten weten dat onze actie 'Antoem minnaa' vandaag doorgang zou vinden, maar vanwege de grote oplage zal dit naar alle waarschijnlijkheid pas maandag plaatsvinden. Wel zal dit onder grote belangstelling en aandacht van de Arabische media zijn. Hierover inshaa'Allaah tegen die tijd meer. De oplagen zijn overigens wel uitgebreid en zien er als volgt uit:

– 1000 voedselpakketten; – 1000 kussens; – 1000 dekens; – 1000 bedden; – 200 zittapijten en; – 160 kachels.

Bijzondere gebeurtenis in het kamp

In een berichtgeving laat Sheikh dr. Rachid Nafi ons overigens weten dat een van de vluchtelingen in een Jordaans ziekenhuis is bevallen van een tweeling. Het ziekenhuis weigert haar echter te laten gaan, totdat alle facturen betaald zijn. Middels onze donaties zal de Sheikh deze schulden aflossen, opdat de vrouw het ziekenhuis kan verlaten en een beter onderkomen krijgt met haar twee pasgeborenen. De Sheikh zal ook alle benodigdheden kopen om dit te realiseren en vraagt ons met hen te zijn, al is het maar met een smeekbede.

stichting as-Soennah, stichting al-Yateem en al-Yaqeen 6 februari 2013